1866-1905

Pioneer-årene

Vores historie begynder i 1866, da den engelsk-schweiziske virksomhed for kondenseret mælk, Anglo-Swiss Condensed Milk Company, åbner den første fabrik i Schweiz. I 1867 skaber Henri Nestlé et gennembrud med udviklingen af modermælkserstatning, og i 1905 fusioneres det selskab, som han grundlagde, med Anglo-Swiss og danner dermed det, der nu er kendt som Nestlé-koncernen. I denne periode vokser byerne, og jernbaner og dampskibe nedbringer råvareomkostningerne og stimulerer den internationale handel med forbrugsvarer.

1866

De amerikanske brødre Charles og George Page hjælper med at etablere Anglo-Swiss Condensed Milk Company. Ved at bruge rigelige forsyninger af frisk mælk i Schweiz, udnytter de deres produktionsviden fra deres hjemland til at etablere Europas første produktionsfabrik for kondenseret mælk i byen Cham. De begynder at levere produktet Milkmaid til Europas industrielle byer som et sikkert og langtidsholdbart alternativ til frisk mælk.

1867

Nestlé’s grundlægger, tyskfødte farmaceut Henri Nestlé, lancerer sin "Farine Lactée" ("mel med mælk”) i Vevey, Schweiz. Den kombinerer komælk, hvedemel og sukker, og Nestlé udvikler det til spædbørn, der ikke kan ammes, og afhjælper dermed problemet med høj dødelighed blandt spædbørn. Omkring på dette tidspunkt begynder han at bruge det nu ikoniske 'Nest' logo.

  

 

1875

Henri Nestlé sælger sit firma og sin fabrik i Vevey til tre lokale forretningsfolk. De beskæftiger kemikere og faglærte arbejdere for at kunne udvide produktionen og salget.

1878

Nestlé og Anglo-Swiss begynder at sælge konkurrerende versioner af hinandens originale produkter inden for kondenseret mælk og mad til spædbørn, og det fører til hård konkurrence mellem de to virksomheder. Begge virksomheder udvider deres salg og produktion i udlandet.

 

 

1882-1902

I 1882 etablerer Anglo-Swiss sig også i USA, men George Pages død besværliggør planerne. I 1902 sælger virksomheden siden forretninger i USA, og det baner vejen for en eventuel fusion med Nestlé.

1904

Nestlé begynder at sælge chokolade for første gang, da virksomheden overtager eksportsalget for Peter & Kohler. Henri Nestlé selv spiller en central rolle i udviklingen af mælkechokolade fra 1875, hvor han forsyner naboen Daniel Peter i Vevey med kondenseret mælk. Peter bruger nemlig den kondenserede mælk til at udvikle det første kommercielle produkt i 1880'erne.