1914-1918

At overleve i en krigstid

Udbruddet af 1. verdenskrig i 1914 fører til øget efterspørgsel efter kondenseret mælk og chokolade, men mangel på råstoffer og begrænsninger på grænseoverskridende handel hæmmer produktionen for Nestlé & Anglo-Swiss. For at løse dette problem erhverver virksomheden behandlingsanlæg i USA og Australien, og ved udgangen af krigen har virksomheden 40 fabrikker.

1914

Krigen bryder ud i Europa og forstyrrer produktionen for virksomheden, men den betyder også efterspørgsel efter Nestlés mejeriprodukter pga. store offentlige kontrakter.

1915

Kondenseret mælk er langtidsholdbar og let at transportere, og det gør det populært hos soldaterne. For eksempel begynder den britiske hær i 1915 at udstede Nestlé dåsemælk til soldater i deres nødrationer. Stærk efterspørgsel efter produktet betyder, at selskabets mælke-raffinaderier arbejder for fuld kraft.

1916

Nestlé & Anglo-Swiss køber det norske mejeriselskab Egron, der har patenteret en spraytørringproces til at producere mælkepulver – et produkt, som den nye ejer begynder at sælge.

 

1917-1918

Mangel på mælk i Schweiz betyder, at Nestlé & Anglo-Swiss skal levere sine friske mælkeforsyninger til folk i byerne som hjælp. For at imødekomme efterspørgslen på kondenseret mælk fra de krigsførende nationer, køber virksomheden amerikanske raffinaderier og underskriver leveringsaftaler med australske selskaber, som Nestlé & Anglo-Swiss senere erhverver.