Sort by
Sort by

Corona dræbte motion på jobbet – men så fik vi en idé

På jobbet må du gerne bruge arbejdstid på mindfulness, løb, aktive pauser i møder, elastikøvelser, power walks, gå tur med din hund, fitness og meget mere – hvis du arbejder hos Nestlé i Danmark.
Corona dræbte motion på jobbet – men så fik vi en idé
To Press Releases list

For i fødevarevirksomhedens nordiske hovedkontor i Ørestaden er filosofien, at sunde medarbejdere også er glade og produktive medarbejdere.

Nestlé Danmark er en af de danske virksomheder, der har flest erfaringer med medarbejdersundhedsprogrammer og motion i arbejdstiden, og det sker under titlen ”NCouragers” – navnet på Nestlés nordiske medarbejdersundhedsprogram. Det ledes af Julia Neergaard Laursen, der er Market Nutritionist & Sensory Specialist i Nestlé Nordic.

Men alle motionsinitiativerne fik en brat ende, da Nestlé i marts måtte lukke sit kontor ned pga. Corona-virus. Medarbejderne skulle herefter arbejde hjemmefra, og væk var alle de fælles muligheder i NCouragers-programmet.

”Vi valgte at se Corona som en mulighed, så vi udvidede i stedet vores gode samarbejde med Pleaz. Pleaz’s digitale platform var det helt ideelle at sætte ekstra fokus på i denne tid, så vi fortsat – men på anden vis – kunne inspirere vores medarbejderne til at holde aktive pauser. Det skulle så blot ske fra deres hjemmearbejdspladser, enten alene eller virtuelt med kolleger. Aktive pauser er vigtige for os, fordi det skaber glæde hos medarbejderne, giver energi, reducerer smerter i kroppen og meget mere,” siger Julia Neergaard Laursen.

Helt praktisk foregår det ved, at en medarbejder logger ind på Pleaz’s hjemmeside med et unikt Nestlé-login, og på få sekunder kan man finde en aktivitet, som passer ens behov. Der er for eksempel aktiviteter, der kan løsne ”computer”-smerterne i ryggen og nakken, en rolig mindfulness-session med lyden af bølger i baggrunden, og så er der de sjove og mere aktive øvelser. Øvelserne kan man selv foretage, men det kan også være en del af at møde med mange deltagere, der så laver øvelser midt i deres møde.

”På trods af, at det er enkelt for medarbejderne at holde aktive pauser, tager implementeringen af de aktive pauser og benyttelsen af Pleaz-platformen tid. Men allerede nu efter implementering i januar i år  er vi oppe på 555 logins ud af 1.800 medarbejdere i Norden. Al forandring er svær og tager tid, så jeg er meget optimistisk”, siger Julia Neergaard Laursen med et smil.

Pleaz, der er en dansk iværksættervirksomhed med kun et år på bagen, ser mange muligheder med deres forretning:

”Vi er rigtig glade for vores samarbejde med Nestlé og det innovative team bag NCouragers programmet. Allerede inden vi skabte den digitale platform, brainstormede vi med teamet bag NCouragers om, hvordan vi kunne skabe en platform, der passede perfekt til Nestlé. Derfor er vi så glade for, at vi er lykkedes med den mission, men vi er ikke færdige endnu. Vi vil fortsætte med at udvikle, sparre og tilpasse platformen sammen med Nestlés dygtige medarbejdere. Vores fælles mål er at bygge en digital platform til aktive pauser, som kan bruges af Nestlé-medarbejdere i hele verden, og den fremtid glæder vi os meget til,” siger Micki Kold Nagel, CEO og co-founder af Pleaz.work.

I Nestlé er den nordiske chef, Michiel Kernkamp, meget begejstret for medarbejdernes mulighed for motion både derhjemme og på kontoret – og for samarbejdet med Pleaz:

“Jeg er en stor fan af den virkning, som NCouragers har på vores virksomhed. Det er en fantastisk program, som passer ideelt sammen med Pleaz’s stærke platform. Det, som vi her har fat i sammen med Pleaz, har andre afdelinger i Nestlé i hele verden også stor interesse i. Vi har allerede fået henvendelser fra så forskellige lande som Guatamala, Brasilien og Holland om vores medarbejdersundhedsprogram og samarbejde med start-up virksomheden Pleaz,” siger Michiel Kernkamp.