Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ernæring er nøglen til at sikre et barns sunde udvikling. Men som altid er teori én ting og praksis en anden. At opfordre børn til at spise flere grøntsager og mere frugt samt sikre, at deres måltider er så nærende som muligt og gøre brug af forskellige proteinkilder - herunder plante-baserede muligheder - kan nogle gange vise sig udfordrende for forældre.

Nestlé for Healthier Kids fokuserer alt sit arbejde på at støtte forældre på deres rejse til at opfostre sundere børn. Vi lancerer mere næringsrige føde- og drikkevarer over hele verden for at imødekomme børns ernæringsmæssige behov, samtidig med at vi tilbyder undervisning i enæring gennem børneprogrammer samt daglige tips og sunde opskrifter til forældre. Vores ambition er at hjælpe 50 millioner børn med at leve et sundere liv inden 2030.

At få børn involveret i tilberedningen af måltider får dem til at tilegne sig sundere spisevaner - kort sagt er diætkvaliteten højere hos børn som er mere tilbøjelige til at spise frugt og grøntsager. Derfor er vi fortalere for samvær - når forældre og børn mødes i køkkenet og laver mad.

Hvorfor er det så godt for børn at involvere dem i madlavningen?

  • Diætkvaliteten er højere hos børn, der hjælper med at tilberede måltider derhjemme
    [1,2,3*]
  • Børn, der hjælper med madlavning derhjemme, spiser mere frugt og flere grøntsager
    [4,5,6*]
  • Børn, der er involveret i tilberedningen af måltider, har en øget præference for grøntsager
    [7,8,9*]

  1. Overall diet quality was higher among Canadian fifth graders who helped prepare home meals at least once a week compared with those who never helped with meal preparation (Chu YL et al. J Nutr Educ Behav. 2014;46:304-8)
  2. A cross-sectional study in Australia showed that boy (not girls) with the “healthful” dietary pattern were more involved in helping make meals than boys with an “energy-dense” eating pattern (Leech RM et al. Appetite. 2014;75:64-70)
  3. Helping with cooking was positively associated with adhering to a healthy Mediterranean diet in 7th-9th graders in Portugal (Leal FM et al. Persp in Pub Health. 2011;131:283-7)
  4. Canadian fifth graders who regularly helped prepare home meals ate 1.4 more servings of fruits and vegetables per day (combined) than children who never prepared meals (Chu YL et al. J Nutr Educ Behav. 2014;46:304-8)
  5. Japanese children (10-11 years old) who helped with meal preparation were more likely to eat vegetables and fruits every day compared to those who did not participate in meal preparation (Nozue M et al. Nutr Res Pract. 2016; 10:359-63)
  6. Involving young children (2-5y) in food preparation increased frequency of fruit and vegetable intakes (Shim JE et al. J Nutr Educ Behav. 2016;48:311-7)
  7. Helping to cook meals regularly was associated with a 10% increase in preference for vegetables in 5th graders in Canada (Chu YL et al. Pub Health Nutr. 2013;16:108-12)
  8. Increased involvement or extent of parental encouragement for children to help with food preparation was positively associated with preferences for vegetables in 3-7 year old children (Vollmer RL and Baietto J. Appetite. 2017;113:134-40)
  9. Preschoolers were more willing to eat vegetables when the child helped prepare recipes with vegetables (Ugalde M et al. JMIR Serius Games. 2017;5:e20)

Vi forbedrer vores produkter

  • Fremskynde transformationen af vores produktportefølje

    For at sikre os at vores brands støtter op om en sundere livsstil og lever op til nuværende ernæringsbehov har vi allerede:

    • Fjernet over 45,000 ton sukker og 6,200 ton mættet fedt siden 2014;
    • Fjernet over 15,000 ton salt siden 2012.
    Dad and daughter cutting veggies

Her er nogle eksempler på vores nærende produkter i Norden:

  • Nesquik Alphabet
    Prøv Nesquik Alphabet, som har en sød smag af kakao, men med 35% mindre sukker! Slip fantasien løs med gyldne og sprøde bogstavformede Nesquik, som har et højt fiberindhold og også hele 57% fuldkorn!
    Nesquik Alphabet
  • Plant-based Balls
    Hälsans Kök Plant-based Balls er et plantebaseret alternativ til traditionelle kødboller. Vores veganske boller er lavet på en base af soja- og hvedeprotein og værdsættes af både børn og voksne. Velegnet til pasta såvel som på grillspyd.
    Garden Gourmet plant-based balls
  • NaturNes
    Vores babymad er lavet af økologiske ingredienser, som er nøje udvalgt for at imødekomme behovene hos små børn. NatureNes tilbyder en række økologiske og velsmagende opskrifter. Alt sammen så du og din familie har tid til at leve det liv I ønsker. Følg dit naturlige forældreinstinkt. Naturen ved bedst.
    NaturNes

Inspirerer til en sund livsstil

  • Vores sportsklubber
    Forældre har brug for hjælp til at opfostre børn med sundere spise- og livsstilsvaner. Vi udvikler programmer og onlinetjenester for at tilbyde dem ernæringsmæssig viden, sunde opskrifter og praktiske tip.

    I 2019 nåede Nestlé for Healthier Kids-programmer ud til 27,2 millioner børn i 85 lande fordelt i hele verden.

    Vores nordiske Nestlé for Healthier Kids sportsklubber

    I Norden organiserer vi sportsklubber sammen med nationale atletikforeninger i Norge, Finland og Sverige.

    I Norden samarbejder vi med nationale atletikforeninger i Finland, Sverige og Norge for at forbedre børns sundhed. De nationale atletikforeninger & Nestlé supplerer hinanden på en god måde og skaber en symbiose, hvor foreningerne bidrager med deres viden inden for fysisk aktivitet og Nestlé bidrager med viden inden for ernæring.

    Nestlé har lavet mad i over 150 år, og vi ved hvor meget glæde mad kan bringe. Med Nestlé for Healthier Kids ønsker vi at give denne glæde videre til børnene og samtidig lære dem at spise på en måde, som både er sundhedsfremmende og passer på miljøet.

    Gym class kids on a sprint run