Sort by
Sort by

Hvad er Nutri-Score?
Nutri-Score er en label for fødevarer, der sættes på forsiden af emballagen og informerer om produktets ernæringsmæssige kvalitet på en enkel og holistisk måde. Nutri-Score er baseret på en farveskala med 5 forskellige farver, der hver især er associeret med et bogstav fra A-E. A er det sundeste alternativ. 

Nutri-Score er udviklet af de franske sundhedsmyndigheder og anbefales af sundhedsmyndighederne I 7 forskellige Europæiske lande (Belgien, Frankrig, Tyskland, Luxembourg, Portugal, Spanien og Schweitz). 

Vil du vide mere om Nutri-Score, kan du finde mere information her. 

Hvorfor støtter Nestlé Nutri-Score?
At vurdere en fødevares ernæringsmæssige kvalitet ved at læse indholdsfortegnelsen kan være både svært og tidskrævende. Vi ønsker at hjælpe forbrugerne med på en lettere måde at kunne tage velinformerede beslutninger, når de vælger deres fødevarer. Videnskabelige studier og forbrugerundersøgelser viser, at Nutri-Score bidrager til netop dette. 
Nutri-Score er også et vigtigt værktøj for vores produktudvikling, da farveskalaen giver et incitament til kontinuerligt at arbejde med at gøre vores produkter sundere. Derfor besluttede vi os for at implementere Nutri-Score i 8 lande i Europa, og ser fremadrettet gerne at denne label anvendes i hele EU. 

Eftersom vi har flere forskellige etablerede labels i Norden allerede, eksempelvis Nøglehulsmærket og Fuldkornslogoet, så er det disse labels vi anvender på vores produkter i Norden. Nutri-Score findes dog også på enkelte af vores produkter her i Norden, eftersom nogle produkter importeres fra lande hvor Nutri-Score-mærkning anvendes.

Vil du vide mere om hvorfor Nestlé støtter Nutri-Score, kan du finde mere information her.