Sort by
Sort by

Minister vil reducere dansk madspild

Nestlé Danmark gav gode råd til reduktion
To Press Releases list

Minister mod madspild 

”Verden kan ikke fortsat miste 30 pct. af al den mad, der produceres til mennesker. Det er et både forrykt og skræmmende tal, og det er et kolossalt spild af ressourcer – energi, vand, landarealer, næringsstoffer og arbejdskraft, som der altsammen bruges til at producere mad. Danmark skal vise vejen, og vi skal i Danmark – og i verden – bruge en fælles standard til at måle og reducere madspild med.”

Det sagde Michiel Kernkamp, adm. direktør for Nestlé Norden, da han 31. januar tog imod Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen hos Nestlé Danmark i Ørestaden, hvor Nestlé også har nordisk hovedkontor.
 
Kernkamp opfordrede derfor til at bruge den globale FLW-standard, der blev offentliggjort i København i juni.

Ministeren havde inden mødet lagt vægt på at drøfte idéer til at udbrede kendskabet til reduktion af madspild i Danmark – en indsats, som Nestlé globalt har mange brugbare erfaringer med gennem de seneste mange år, og som Nestlé bl.a. arbejder sammen med den danske bevægelse, Stop Spild af Mad, om.

Videnskabelig rådgiver fra Nestlé Health Science, Susanne Wolff, der også deltog, understregede også vigtigheden af løbende at reducere salt, sukker og fedt i fødevarer samt tilsætte mere fuldkorn, hvor det er muligt.

”Alene sidste år forbedrede vi ca. 8.000 produkter på den måde. Det er vigtigt, at fødevarevirksomheder – herunder også Nestlé – hele tiden udvikler bedre fødevarer. Det kræver, at man satser på forskning og udvikling. I Nestlé har vi 5.000 fødevareforskere, og Nestlé er den virksomhed, der på globalt plan investerer mest i udvikling af fremtidens fødevarer,” sagde hun.

Fremtidens fødevarer tæller i Nestlé også fødevarer til særlige medicinske formål.

”Selv i Danmark har vi flere end 300.000 underernærede ældre og syge, der ikke får tilbudt det rette ernæringstilbud på hospitaler og i hjemmeplejen. Det har naturligvis store personlige konsekvenser for den enkelte og deres pårørende. Samtidig vil mere fokus på ernæring i behandlingen kunne spare det danske sundhedsvæsen for store beløb. Det kan resultere i bedre og kortere hospitalsindlæggelser, færre infektioner og generelt kortere sygeforløb,” sagde Susanne Wolff på mødet.

 

Billedtekst: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen besøger Nestlé Danmark for bl.a. at drøfte madspild og fremtidens fødevarer. Fra højre er det ministeren, Michiel Kernkamp (adm. direktør for Nestlé Norden), Susanne Wolff (videnskabelig rådgiver i Nestlé Health Science) og Martin Broberg (kommunikationschef i Nestlé Danmark). Foto: Søren Svendsen 

 

Yderligere informationer fås ved henvendelse til kommunikationschef Martin Broberg, Nestlé Danmark: 2321 2371

 

Nestlé er verdens største producent af fødevarer og drikke og omsætter på verdensplan for ca. 600 mia. kr. årligt. Selskabet har 340.000 ansatte, heraf 5.000 forskere, og er den virksomhed, der forsker mest i fødevarer med årlige forskningsinvesteringer på ca. 11 mia. kr. Nestlé producerer og sælger kendte mærker som fx Nescafé, Nespresso, Nesquik, KitKat, Smarties, After Eight, Fitness, Cheerios og meget mere.