Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dow Jones: Nestlé er mest bæredygtig

To Press Releases list
Sep 20, 2016

Et biogasanlæg, der forsyner en fabrik med grøn energi, og som hjælper landmænd af med deres gødning, er blot en af grundene til, at Nestlé netop har fået førstepladsen på Dow Jones Sustainability Index (DJSI) inden for fødevareindustrien i 2016.

DJSI er et globalt, anerkendt og uafhængigt indeks, der måler verdens 2.500 største virksomheders indsatser på tværs af tre områder: økonomi, miljø og samfund.

Med en samlet score på 92 ud af 100 (pdf, 570 Kb) havde Nestlé fødevareindustriens bedste score i alle tre dimensioner. Indekset roser Nestlé for de ”fremragende skridt, som virksomheden har taget for at integrere menneskerettigheder i leverandørernes ledelsespolitik” samt for Nestlés førerposition inden for sundhed og ernæring i fødevareindustrien.

DJSI tildelte Nestlé en score på 100 på miljøområdet, baseret på den indsats, som Nestlé gør for at sikre, at produkterne og processerne er så miljø- og samfundsvenlige som muligt.

For eksempel har Nestlé i Schweiz for nylig indgået et samarbejde med lokale landmænd med det formål at åbne landets største biogasanlæg inden for landbrug. Anlægget bruger gødningen fra kvæg til at generere grøn energi til Nestlés flaskevandsfabrik, Henniez, og til det schweiziske elnet.

Til gengæld får landmændene en mere miljøvenlig gødning, og Nestlé hjælper dem med at passe på miljøet i deres lokalområde. Dette arbejde anerkendte DJSI på det sociale område, hvor Nestlé havde en score på 98 af 100 for at tage socialt ansvar.

Også hos Nestlé i Norden bliver ren produktion og bæredygtighed taget seriøst.

”Vi har forpligtet os til ikke at have affald fra vores fem fabrikker i Norden fra 2020. Tre af dem har allerede opnået det resultat, herunder vores danske fabrik i Rønnede, og de andre to er godt på vej. Samlet set har vi i år enten genanvendt eller produceret grøn energi ud af 98 pct. af vores affald fra de nordiske fabrikker,” siger Nestlés nordiske chef, Michiel Kernkamp.

Læs mere på Dow Jones Sustainability Index website.

Michiel Kernkamp - Dow Jones 

Article Type