Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé: fælles EU-front mod overvægt

To Press Releases list
<p>Bruxelles</p>
,
Jun 21, 2016
”Når op mod 30 pct. af Europas befolkning er overvægtig, har vi et problem, og det er på tide at løse det. ” 

Det sagde Luis Cantarell, Nestlés øverste chef for Europa, Mellemøsten og Nordafrika, under en konference 21. juni i Bruxelles. Konferencen handlede om mad, bæredygtighed og ernæringsudfordringer og blev holdt for europæiske ledere, politikere, eksperter og medier i anledning af, at Nestlé, der er verdens største fødevarevirksomhed, fylder 150 år.

Nestlé støtter det hollandske EU-formandskabs initiativ, der går ud på at udvikle en ny politisk platform, som skal motivere fødevareindustrien til at investere i sundere produkter på tværs af hele EU.

”I dag har vi 28 forskellige, nationale løsninger på samme problem. Hvis vi kunne erstatte det med en stærk, langsigtet og fælles politik, vil vi kunne skabe en helt anden grobund for at skabe en konkurrence, der vil kunne drive innovation inden for ernæring”, sagde Cantarell.   

I løbet af de seneste to år har Nestlé fjernet mere end 8.600 tons sukker fra sine mad- og drikkevarer. Herudover har Nestlé fjernet 260 tons salt og 440 tons mættet fedt. Nestlé vil snarest annoncere nye mål for fremtidige reduktioner.

På konferencen i Bruxelles blev fødevareindustrien opfordret til at udvikle og producere fødevarer, som er egnet til det 21. århundrede – både med hensyn til nye kostvaner og demografiske ændringer.

Udover at forbedre sine eksisterende fødevarer og drikke vil Nestle også udvikle ernæring, der er personlig, gennem forretningsenheden Nestlé Health Science, som blev etableret i 2011. Nestlé forsker nu i, hvordan genetik og individuelle faktorer definerer, hvordan ernæring virker bedst for den enkelte.

”Næste generation af ernæring er forskningsbaseret og personligt tilpasset. Nestlé vil udvikle produkter, der hjælper mennesker til at spise sundt i forhold til deres særlige sundheds- eller sygdomssituation”, sagde Luis Cantarell.  


Yderligere informationer fås ved henvendelse til kommunikationschef Martin Broberg, Nestlé Danmark: 2321 2371

Nestlé er verdens største producent af fødevarer og drikke og omsætter på verdensplan for ca. 600 mia. kr. årligt. Selskabet har 340.000 ansatte. Nestlé producerer og sælger kendte mærker som fx Nescafé, Nespresso, Nesquik, KitKat, Smarties, After Eight, Fitness, Cheerios og meget mere.  

Article Type