Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé omsatte for næsten 600 mia. kr. i 2017

<span style="font-family:&quot;calibri&quot;,sans-serif;font-size:14pt">
</span><span style="font-family:&quot;calibri&quot;,sans-serif;font-size:14pt">Danskerne har aldrig
drukket så meget Nescafé som nu</span>

To Press Releases list
Mar 05, 2018

 

Nestlé, der er verdens største fødevarevirksomhed og en af Europas største virksomheder, har i 2017 omsat for 581 mia. kr. med et nettoresultat på 46,5 mia. kr. Den organiske vækst endte på 2,4 pct.

Nestlés overordnede formål er at forbedre menneskers livskvalitet og bidrage til en sundere fremtid.

I Danmark har det været et tilfredsstillende år – bl.a. fordi Nescafé, som der på verdensplan drikkes 6.000 kopper af i sekundet, har sat alletiders salgsrekord i Danmark i 2017 (målt i volumen). Nescafé har været på det danske marked i 80 år, og 2017 blev altså året, hvor der blev drukket allermest Nescafé i Danmark.

Nestlé-koncernens globale topchef, Mark Schneider, ser 2017 på denne måde:

”Vores organiske vækst i 2017 var inden for det guidede område, men under vores forventninger, især på grund af svag salgsudvikling i slutningen af året. Salgsvæksten i Europa og Asien var opmuntrende, mens Nordamerika og Brasilien fortsatte med at være udfordrende. Vores omkostningsreduktions-initiativer leverede marginforbedringer, som var bedre end vores 2017-forventninger til dem på trods af betydelige råvareprisstigninger. I løbet af de seneste måneder har vi gennemført indledende porteføljejusteringer med meget gunstige resultater. Vi vil fortsætte denne aktive porteføljestyrings-tilgang på en disciplineret måde og fuldt ud i overensstemmelse med vores strategi. Hvad vores kerneportefølje angår, er accelerationen af vores vækst gennem produktinnovation og produktændringer højt på dagsordenen. Vores organiske salgsvækst forventes at blive forbedret i 2018, og vi er godt på vej til vores 2020-forbedringsmålsætning," siger Mark Schneider.

Produktinnovation og produktændringer sker i øvrigt inden for Nestlés strategi inden for ernæring, sundhed og velvære. Det betyder, at alle Nestlé produkter løbende får reduceret deres indhold af salt, sukker og fedt, mens der tilsættes fuldkorn, fibre og andre naturlige ingredienser, hvor det er muligt. Nestlé ændrer årligt ca. 8.000 produkter på den måde.

 

Salgsrekord for Nescafé i Danmark

I Danmark oplevede Nestlé Danmark, at der aldrig er blevet drukket så mange kopper Nescafé.

”Det er fantastisk at se, at danskerne er villige til at betale mere for kvalitet. Vi kan se det på premium instant kaffe som Nescafé Gold-serien, som der aldrig er blevet drukket så mange kopper af i Danmark som nu. Vi kan også se, at vores store sortiment inden for Nescafé giver bonus. For det er ikke kun Nescafé Gold, der viser flotte tal, men også fx vores Nescafé Gold Organic & Fair Trade, som har haft et stærkt 2017. Nescafé bliver et stærkere og stærkere brand. I vores seneste undersøgelse opnår Nescafé en kendskabsgrad på 95 pct. blandt de danske forbrugere – og de er loyale, for der er en høj grad af genkøb, kan vi se” siger Henriette Sonne-Schmidt, landechef i Nestlé Danmark.

Det var Nestlé, der i 1938 opfandt instant kaffe i form af Nescafé. Da den brasilianske regering i 1929 spurgte Nestlé om en måde, som landet kunne udnytte sit enorme kaffeoverskud på, udviklede Nestlé mærket Nescafé, der blev lanceret i 1938 som ”pulveriseret ekstrakt af ren kaffe". Den nye kaffetype kunne bevare kaffens naturlige smag, men kunne fremstilles ved simpelthen at tilsætte varmt vand.

Få år senere fik mærket sit store gennembrud, da amerikanske soldater kæmpede i den fugtige varme i Asien under 2. verdenskrig. Almindelig kaffe kunne ikke holde sig. Men det kunne Nescafé. Og den kunne tilberedes overalt. Den nemme tilberedning var også grunden til, at Nescafé var den første kaffe, der blev drukket på Månen, da den var nem at have med ombord på Apollo 11, da den landede på Månen i 1969.

Nescafé er et af verdens største brands og er især populært i Europa og Asien.

 

Succesfuld lancering af nyt kaffemærke

Året 2017 for Nestlé Danmark var også præget af lanceringen af Nescafé Azera, der netop er blevet nomineret til Årets Lancering 2017 af markedsanalyse-virksomheden Nielsen.

Samlet set har Nestlé Danmark haft et tilfredsstillende 2017:  

”Vi er tilfredse med året, og vi kan se, at vores brede produktsortiment i vores kategorier tiltaler forbrugerne. Det ser man fx inden for konfekture, hvor vi har en bred palette af brands, der spænder lige fra Kit Kat, Polo og Super Flyers til Lion og After Eight, har vi også oplevet stigende interesse fra forbrugerne i form af øget salg,” siger landechefen.

 

Nespressos kolde kaffevarianter trodsede kold dansk sommer

Hos Nespresso trodsede to særlige nye kaffevarianter den kolde, danske sommer:

”En global tendens er, at forbrugerne til stadighed efterspørger nye, spændende smagsoplevelser og smagsvarianter, og det gælder bestemt også inden for kaffesegmentet. I løbet af året lancerede vi flere forskellige Limited Editions, bl.a. ’Nespresso on Ice’ –  en serie, som bestod af to kaffer, der var særligt udviklet til brug som iskaffe. Trods et særdeles skuffende sommervejr tog de danske kunder rigtig godt imod disse kaffer. I efteråret præsenterede vi desuden ’Barista’ – en serie af to kaffer, der var udviklet specielt til mælkeopskrifter. Med Barista-serien fik vi en meget lækker kaffe, der passede perfekt til de danske forbrugere. Flere og flere foretrækker nemlig deres kaffe med mælk, når de skal forkæle sig selv, eksempelvis med en Café Latte eller en Latte Macchiato,” siger Gitte Sarlvit, marketingdirektør hos Nespresso Danmark.

Nestlé er verdens største fødevarevirksomhed og er også den virksomhed, der investerer mest i fødevareforskning, nemlig ca. 11 mia. kr. om året. Nestlé er til stede i 189 lande i verden og har 328.000 medarbejdere, hvoraf 5.000 arbejder med forskning og udvikling. Nestlé omsætter årligt for ca. 580 mia. kr. Virksomhedens formål er at øge livskvaliteten og bidrage til en sundere fremtid. Nestlé tilbyder en bred vifte af produkter og serviceydelser til mennesker og kæledyr gennem hele deres liv. Nestlés mere end 2.000 mærker spænder fra globale brands som Nescafé, Nespresso, Nesquik, After Eight, Purina Petfood, NAN, Cheerios og Kit Kat til lokale favoritter som fx OSCAR. Nestlé bygger sin strategi på ernæring, sundhed og velvære. Nestlé har hovedkontor i den schweiziske by Vevey, hvor den blev grundlagt for mere end 150 år siden.

 

Yderligere informationer fås ved henvendelse til kommunikationschef Martin Broberg, Nestlé Danmark: 2321 2371 
Article Type