Sort by
Sort by

Vi vil sikre alle led i vores værdikæde

To Press Releases list

 

I 2010 lancerede Nestlé det store projekt ”Nestlé Cocoa Plan”, fordi virksomheden, der er en af verdens største aftager af kakao, ville skabe fokus på børnearbejde, bedre levevilkår for farmerne og deres familier samt forbedring af kvaliteten af farmernes afgrøder. Indtil nu er det projekt blevet til 42 nye skoler, 57.000 trænede farmere og 9.000.000 højtydende kakaoplanter, som Nestlé har foræret til kaffefarmere.

110.000.000 CHF (ca. 750 mio. DKK) er, hvad Nestlé har forpligtet sig til at investere i Nestlé Cocoa Plan-projektet fra 2010 til 2019. Dette beløb har bl.a. været med til at hjælpe børn ud af børnearbejde og trænet kakaofarmere i bedre landbrugspraksis.

”Som verdens største fødevarevirksomhed har vi en pligt over for alle led i vores værdikæde. Inden for konfekture stammer det helt tilbage fra de enkelte kakaofarmere, som er et netværk på tusindvis af selvstændige plantager. Vores mission med det her projekt er at sikre, at alle led i processen bliver behandlet ordentligt og arbejder under ordentlige forhold,” siger Nordic Brand Manager i konfekture-afdelingen hos Nestlé, Sebastian Jørgensen.

The International Labour Organization anslår, at 168 millioner børn er udsat for børnearbejde. Baggrunden for Nestlé Cocoa Plan-projektet springer f.eks. ud fra dette alt for høje tal, der slet ikke burde eksistere. For at afhjælpe på problematikken har Nestlé indtil videre bygget 42 skoler i Elfenbenskysten for at skabe bedre muligheder for, at børn bliver taget ud af børnearbejde og kan begynde i skole igen.

For at være så åbne og transparante som muligt arbejder Nestlé med Fair Labor Association, som uafhængigt vurderer Nestlé’s overvågning og ”oprydningssystem” i Nestlé Cocoa Plan for at se, hvor effektivt det er, og hvor meget Nestlé beskæftiger sig med udryddelsen af børnearbejde.

”I 2016 var alle kakaofarmere, som vi arbejder med i Elfenbenskysten, dækket af vores overvågning af børnearbejde og vores ”oprydningssystem”. Det hjælper os med at identificere, hvor børnearbejdet sker, og hvor vi skal tage affære,” siger Sebastian. ”I 2012 havde vi to samarbejdspartnere inden for børnearbejdeproblematikken, hvor vi i 2016 havde 69. Vi er verdens største fødevarevirksomhed, og vi vil gerne ende ud som verdens mest ansvarlige fødevarevirksomhed."

Derudover samarbejder Nestlé også med bl.a. FAIRTRADE, Rainforest Alliance, World Cocoa Foundation og International Cocoa Initiative for netop at skabe bedre levevilkår for kakaobønderne, deres familier og for hele kakaoproduktionen. Der bliver brugt certificeringer for at kunne belønne landmændene og deres organisationer for at producere bæredygtigt kakao, men det giver også forbrugerne og kunderne en tillid til, at kakaoen er produceret under egnede forhold.

”I Danmark er det vores kerneprodukter hos vores varemærker, der er certificeret under kakaoplanen, fx KitKat, Smarties, Quality Street, Lion og After Eight. Vi investerer i de lokalsamfund, vi driver forretning i, ved at øge sikkerheden og øge afkastet fra de enkelte farmere. Farmerne bliver trænet i bedre landbrugspraksis og får doneret kakaoplanter, der er udviklet til at kunne opnå flere og bedre afgrøder,” siger Sebastian.

I Danmark kender man til den klassiske KitKat-chokoladebar med 4 ”chokoladefingre”. Det verdenskendte chokoladevaremærke fra Nestlé var den første globale chokoladebar, der er produceret på 100% bæredygtigt kakao og er certificeret under Nestlé Cocoa Plan.

Fremtiden for projektet vil være at sætte endnu mere fokus på farmerne og deres levevilkår, lyder det fra Nestlé-hovedkontoret i Schweiz, hvorfra Nestlé Cocoa Plan drives:

”Vi vil fortsætte med at støtte farmerne og kvaliteten af deres produkter. Vi vil stræbe efter endnu bedre levevilkår for farmerne og deres familier, samtidig med at vi vil bygge flere skoler for børnene. Derudover vil vi sætte endnu mere fokus på børnearbejde, og hvordan vi kan reducere antallet af børn i arbejde yderligere. I forhold til langbrugspraksis vil vi udvide vores projekt til Ghana, så vi også dér kan forbedre levevilkårene for vores farmere og tilbyde dem træning i bedre landbrugspraksis,” siger Cocoa Manager hos Nestlé, Darrell High.