Hvad er en balanceret kost?

Good Food, Good Life

Det behøver hverken at være vanskeligt, dyrt eller give afsavn at spise en god, sund og varieret kost. Det handler om at finde den rette balance og spise de ting, du godt kan lide i de rette mængder.

Find balancen med en aktiv livsstil.

Regelmæssig fysisk aktivitet er godt både for dit fysiske helbred og psykiske velvære.
Folk i alle aldre har gavn af at dyrke regelmæssig motion ved en moderat intensitet. Det er for eksempel svømning, løb, cykling, rask eller gymnastik, men al fysisk aktivitet tæller med, også f.eks. rengøring, dans eller havearbejde.

Målet er mindst 30 minutter fysisk aktivitet hver dag og mindst en gang om ugen en aktivitet, der får pulsen lidt højere op.

Aktive Fakta

En aktiv livsstil kan mindske risikoen for at udvikle en lang række sygdomme, herunder hjertesygdomme og diabetes.
Motion styrker samtidig knoglerne, gør dig i godt humør og giver mere overskud i hverdagen.
Motion øger også din muskelmasse og hermed dit stofskifte. Motion kan derfor hjælpe med at vedligeholde din vægt og holde dig i god form.

Stillesiddende arbejde, fysisk inaktivitet og overvægt er et stigende, verdensomspændende problem. Overvægt belaster hjerte og led og kan være en udløsende faktor for andre livsstilsrelaterede sygdomme, herunder diabetes.

Hvad er dit BMI?

En vigtig indikator for sundhed er kropsvægt. En simpel beregning kaldet Body Mass Index (BMI) giver en idé om, hvordan ens kropsvægt passer til ens højde.

 

Vær opmærksom på, at BMI kun gælder for personer over 18 år, og at muskler vejer mere end fedt. Det vil sige, at hvis du er meget muskuløs, kan du godt ligge over det anbefalede interval, uden at det har negativ betydning for dit helbred.