Børnearbejde

Hvad gør Nestlé for at bekæmpe børnearbejde?

Børnearbejde har absolut ingen plads i Nestlés værdikæde. Både vores forretningsprincipper og retningslinjer for vores leverandører er meget klare på dette punkt, og arbejdet med at sørge for, at vi undgår børnearbejde, tages meget seriøst. Blandt andet samarbejder vi tæt med organisationen Fair Labor Association (FLA) for at identificere og fjerne børnearbejde i kakaoindustrien. Vi har også vores eget initiativ, Nestlé Cocoa Plan, hvis formål er at forbedre livet for de mennesker, som bor i de kakaodyrkende områder samt øge kvaliteten på den kakao, vi køber.

Børnearbejde er et tegn på stor fattigdom, hvor forældrene ikke har råd til at sende deres børn i skole. Derfor er det nødvendigt at bekæmpe problemet i alle led i samarbejde med myndigheder, regeringer, organisationer og virksomheder. Vores overvågningssystem hjælper os med at identificere børn, som har risiko for at blive udsat for børnearbejde, særligt ved Elfenbenskysten, og vi arbejder med lokalsamfundene for at sørge for, at barnet har adgang til skolegang. Nestlé har også bidraget til at bygge 44 skoler i landet.

Desværre er det ikke muligt for Nestlé selv at løse den store udfordring, som barnearbejde skaber rundt omkring i verden. Vi er afhængige af samarbejde, og en vigtig del af vores arbejde foregår derfor gennem dialog og samspil med globale og lokale aktører for, at vi løbende kan finde bæredygtige løsninger.

Du kan læse mere om Nestlé Cocoa Plan her.