Sort by
Sort by

Opdatering ang. Ukraine og Rusland

Vi står sammen med ukrainerne og vores 5.500 ansatte der. Til dato har Nestlé leveret 113.440.500 DKK i produkt- og monetære bidrag til lokale humanitære organisationer i Ukraine og til folk der er fordrevet af krigen til nabolandene. I december annoncerede vi en investering på 302.508.000 DKK til et nyt produktionsanlæg i Volyn-regionen i det vestlige Ukraine, fordi vi tror på Ukraines fremtid og forretningspotentialet i landets landbrugsfødevaresektor.

Siden krigen brød ud i Ukraine, har vi drastisk reduceret vores portefølje i Rusland og gennemført de tiltag, vi annoncerede i marts sidste år. Vi fokuserede vores aktiviteter på at levere vigtige og basale fødevarer til lokalbefolkningen og suspenderede langt de fleste SKU'er fra vores førkrigsportefølje i landet. Vi har standset ikke-nødvendig import og eksport til og fra Rusland.

Derudover:

  • Vi er holdt op med at reklamere i Rusland
  • Vi har suspenderet yderligere kapitalinvesteringer i landet
  • Vi fortsætter med at opfylde vores forpligtelser over for vores medarbejdere
  • Vi overholder fuldt ud alle gældende internationale sanktioner mod Rusland 

For den nærmeste fremtid vil disse foranstaltninger gøre sig gældende, da vores aktiviteter i Rusland fortsat er fokuseret på at levere essentielle og basale fødevarer til lokalbefolkningen.

Når vi ser fremad, er vores prioritet i Ukraine fortsat at beskytte vores medarbejdere og deres familier. Vi vil fortsætte med at drive vores aktiviteter, hvor det er sikkert at gøre det som en del af vores forpligtelse til at tjene lokalbefolkningen. Derudover vil vi fortsætte med at give fødevaredonationer hele året for at hjælpe befolkningen i Ukraine (til en værdi af 52.938.900 DKK). Dette er i tillæg til de donationer og bidrag i naturalier, der allerede er ydet i 2022.
Vi står sammen med ukrainerne og vores 5.500 ansatte i Ukraine.