Nestlé halverer sukker i chokolade

Ny forskning fastholder smag

To Press Releases listdec 22, 2016


 

Forestil dig, hvis din yndlingschokolade smagte lige så godt – men med meget mindre sukker. Det kan snart blive en realitet på grund af et betydeligt gennembrud af forskere fra Nestlé.

Forskerne har nemlig ved brug af kun naturlige ingredienser fundet en måde at strukturere sukker anderledes på, så Nestlé nu kan sænke den samlede sukkermængde i sine konfektureprodukter med op til 40 pct. og samtidig opretholde den velkendte smag. Forskerne har simpelthen fundet en metode, så tungen modtager den stærkt reducerede sukkermængde på en stort set identisk måde i forhold til, at den samme chokolade ikke havde et reduceret sukkerindhold.

”Vi er ikke længere så aktive som man kunne ønske med stillesiddende arbejde, meget tid foran computeren, mobiltelefonen eller fjernsynet. Mangel på motion, større portionsstørrelser og et stort indtag af sukker kan føre til overvægt og livsstilsygdomme så som diabetes. I Danmark er ca. 60 pct. overvægtige eller lider af fedme. Mange er bevidste om konsekvenserne, men alligevel bliver der hygget med søde sager som sodavand og slik. Det er derfor vigtigt, at man arbejder med løsninger, som bevarer den gode smag i produkter, samtidig med at sukkerindholdet reduceres så vidt det er muligt,” siger Emmelie Augustsson, Cand.Scient i Klinisk Ernæring og Ernæringsspecialist i Nestlé Danmark

Nestlé er nu ved at tage patent på sine resultater og vil begynde at bruge det hurtigere opløsende sukker på tværs af sine konfektureprodukter allerede fra 2018. Selskabet forventer at give flere detaljer om den første udrulning af produkter med nedsat sukker til næste år.

”Vi forsker hele tiden i, hvordan sukkerindholdet kan reduceres, uden at det rammer smagen. Vi bruger specifikke teknikker i vores arbejde med at forbedre næringsprofilerne i vores produkter. Vi har for eksempel med en særlig produktionsmetode reduceret sukkerindholdet i vores Cheerios-morgenmadsprodukter ved at lave en overtrækning af sukker uden på selve Cheerios-ringen i stedet for at blande det sammen med de øvrige ingredienser. På den måde kan vi bruge markant mindre sukker og samtidig bibeholde produktets smag. Siden 2008 har vi reduceret sukkerindholdet i Havre Cheerios med cirka 55 pct.”, siger Emmelie Augustsson.

Den nye opdagelse med reduktion af sukker i chokolade er et led i Nestlés generelle bestræbelser på at nedbringe sukker, salt og fedt i sine produkter samt tilsætte mere fuldkorn, hvor det er muligt. Alene sidste år forbedrede Nestlé 8.000 produkter på den måde.

Yderligere informationer fås ved henvendelse til kommunikationschef Martin Broberg, Nestlé Danmark: 2321 2371

Nestlé er verdens største producent af fødevarer og drikke og omsætter på verdensplan for ca. 600 mia. kr. årligt. Selskabet har 340.000 ansatte, heraf 5.000 forskere. Nestlé er den virksomhed, der investerer mest i fødevareforskning (ca. 11 mia. kr. årligt). Nestlé producerer og sælger kendte mærker som fx Nescafé, Nespresso, Nesquik, Maggi, NAN, KitKat, Smarties, After Eight, Fitness, Cheerios og meget mere.