Sort by
Sort by

​Bliv global julehelt i dit køkken

Tips til at udforske desserter fra hele verden
To Press Releases list

Hvert år i december måned står danskerne klar i køkkenet til at lave julens desserter. Danskerne holder af en god ris a la mande eller risengrød – og har også en forkærlighed til julekonfekt og pebernødder.
Men vi i Nestlé Danmark er nysgerrige på, hvordan juledesserterne kan se ud i andre lande. I år har vi derfor udforsket det internationale dessertmarked og vil nu komme med friske bud på smagfulde desserter, som man kan lave op til jul.
Vi har været i kontakt med vores Nestlé kolleger på kontorerne rundt omkring i verden og forhørt os om deres favoritdessert og kastet et blik på deres opskrifter. Fælles for dem er den klassiske Nestlé kondenseret mælk, som bruges i et hav af desserter og i karamel, både i Danmark og internationalt.

Filippinsk karameldrøm til jul
Vores rejse begynder i Asien og udforsker det filippinske marked, hvor den karameliserede og cremede dessert leche flan er et hit. ’Leche’ er et spansk ord og betyder mælk, og ’flan’ er en bestemt karamelcreme baseret på mælk/fløde og æggeblomme. Desserten er sød, cremet og smager af karamel, så hvis du kan lide karamel, er denne dessert lige noget for dig.

 

Du skal bruge (til 4 pers.):
12 æggeblommer
1,5 dl sukker
1 dåse Nestlé kondenseret mælk
2,5 dl mælk
5 ml vaniljeekstrakt
12 dl kogende vand

Opskrift:
Forvarm ovnen til 175°C. Læg sukkeret i en kasserolle. Juster til lav varme og rør rundt, indtil sukkeret begynder at smelte og bliver til flydende karamel. Sæt karamellen i små, ildfaste skåle (ramekinskåle), og lad det afkøle for sig selv.
Bland æggeblommerne i en skål, og tilføj den kondenserende mælk, mens du rører rundt. Hæld langsomt mælken i skålen og tilføj vaniljeekstrakten. Rør rundt, indtil blandingen bliver klumpfri. Flyt derefter blandingen over i ramekinskålene, og hæld karamel ud over dem. Tildæk dem derefter med sølvpapir. Flyt dernæst skålene over på en rist, der er placeret oven på en bradepande. Hæld kogende vand i bradepanden, indtil vandniveauet når ca. 4 cm. Desserten bages i 50 min og skal derefter afkøles, før den serveres.

Brasiliansk julehit
Det næste kontinent, vi tager til, er Latinamerika – nærmere bestemt Brasilien. En meget populær dessert i Brasilien er nogle små chokoladetrøfler kaldet brigadeiros. De er utrolig lækre og en fin lille dessert at have stående på bordet, inden julemiddagen skal stilles frem. Derudover er det en hurtig og let dessert at lave.


 

Til 40 brigadeiros skal du bruge:
1 dåse Nestlé kondenseret mælk
25g kakaopulver
15g smør
Chokoladedrys
(ca. 45 min. tilbereding)

Opskrift:
Sæt kondenseret mælk, kakaopulveret og smørret i en pande. Bland det sammen på lav varme, og rør det rundt, indtil blandingen ikke sætter sig fast på panden. Det vil den stoppe med at gøre efter ca. 10 min. Derefter skal du flytte blandingen fra panden over i et fad, du har tilsmurt i smør, og lade det afkøle. Dernest skal chokoladetrøflerne bare rulles om til små kugler og tildækkes i chokoladedrys og serveres i små papirsholdere.

Julemuffins fra Italien
Til sidst tager vi tilbage til Europa og ender i Italien. Her vil vi kigge nærmere på en populær dessert som kaldes chocolate lava muffins. Navnet kommer af det flydende chokolade, der løber ud, når man tager den første bid.

 

Til 6 chocolate lava muffins skal du bruge:
300g Nestlé kondenseret mælk
115g Nesquik kakaopulver
100g smør
100g mørk chokolade
2 æg
60g rismel
En knivspids salt
Flormelis

Opskrift:
Hak den mørke chokolade i små stykker og smelt det med smørret i en kasserolle. Bland æggene og saltet i en skål. Tilsæt konsenderet mælk og rismel og sigt Nesquik chokoladepulveret ned i blandingen. Derefter skal du tilføje det smeltede, mørke chokolade samt smør, og blande det med en spatel, indtil du har en blød og klumpfri dej. Varm dernæst ovnen til 180°C. Herefter skal du placere seks muffinforme smurt let ind i smør på en bageplade. Fordel dejen i formene og placer dem i midten af ovnen. Bag dem i ca. 10 min. Derefter tager du dem ud og lader dem afkøle i mindst 5 min. Flyt dem til sidst over på nogle tallerkner og drys dem let med flormelis.