Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Skaffede 90.000 unge job på ét år

I Danmark er 300 unge ansat på tre år

To Press Releases list
Dec 14, 2017

 

Anne Sofie Fisker, Nestlé, peger på, at erfaring ikke er alt i ansættelser: "Tro på de unge - på deres kompetencer og deres personlighed." Foto: Søren Svendsen

 

Erhvervsuddannelserne i Europa trænger til et løft, og derfor organiserer EU-Kommissionen fra 20.-24. november en erhvervsfaglig ude for at fremme de erhvervsfaglige uddannelser, herunder en række fødevareuddannelser, som mangler unge ansøgere.

Det løft bidrager Nestlé og Alliance for YOUth – en alliance, som Nestlé har etableret blandt 200 af Europas største virksomheder, herunder Facebook og Google – mere end 30 arrangementer og aktiviteter i 23 lande i Europa, Mellemøsten og Nordafrika.

Med mere end 200 forretningspartnere har Alliance for YOUth leveret sit løfte om at tilbyde job og praktikmuligheder til omkring 90.000 elever i det seneste år.

”Vi mener, at virksomheder kan gøre mere for at reducere ungdomsarbejdsløsheden. Også i Danmark er ungdomsarbejdsløsheden markant højere end den generelle arbejdsløshed, og de fleste af os kender vist en ung, der efter endt uddannelse ikke kan få job. Vi har i Nestlé Danmark ansat mere end 300 unge i de seneste tre år, og det har vi haft gode erfaringer med. Vi oplever, at de unge tager ansvar og ejerskab over opgaverne, at de er ambitiøse, og at de bidrager med mange nye idéer. Det har en positiv indvirkning på kulturen,” siger Anne Sofie Fisker, Nordic Talent Manager i Nestlé.

Nestlé holder i anledning af EUs uge for erhvervsfaglige uddannelser et event for unge studerende den 22. november hos Nestlé i København, og det blev lynhurtigt fuldt booket.

Eventet går ud på at kickstarte et netværk for unge talenter med en særlig interesse i kaffe. På selve dagen vil de unge møde hinanden og netværkslederne for første gang. Derudover vil de unge opleve en række aktiviteter, blandt andet kaffesmagning, casearbejde og karriererådgivning.

Alliance for YOUth, der blev indledt af Nestlé i 2014 , går ud på, at de deltagende virksomheder forpligter sig til at udvikle en række fælles og individuelle initiativer for at give unge mennesker en meningsfuld erhvervserfaring og et ligeså meningsfuldt praktikophold.

Virksomhedernes medarbejdere går også ud på fx skoler og institutioner for at hjælpe unge mennesker med at gøre sig klar til arbejde ved at tilbyde praktiske råd, CV-klinikker og interviewforberedelse.

Marco Settembri, Nestlés europæiske chef, peger på, at de såkaldte dual-learning-ordninger, hvor man kombinerer skole- og erhvervserfaring, er en stor fordel:

”Siden lanceringen af vores Alliance for YOUth-initiativ i 2014 har vi oprettet 760 dual learning-ordninger, som kombinerer jobskabelse med skole- og universitetsbaseret læring. Jeg er også glad for at se, at vi siden 2016 allerede har tilbudt 90.000 job og lærlinge- og praktikophold," siger Marco Settembri.

Udover Alliancens resultater er Nestlé blevet anerkendt som en yderst attraktiv arbejdsgiver. Det schweiziske selskab er nemlig kommet på Top-5 på International Happy Trainees Ranking og fik også den højeste score på ranglisten over fødevareselskaber.

"Jeg er meget stolt af at se, at vores egen ungdom anser Nestlé som en attraktiv arbejdsgiver og er glad for den oplevelse, de får. Til syvende og sidst betyder det, at de føler, at de har lært og udviklet nye færdigheder i løbet af deres lærlingeuddannelser og praktikophold. Sådan kan vi styrke dem," siger Alfredo Silva, Nestlés chef for Human Resources for Zone EMENA.

Yderligere information fås hos Martin Broberg, kommunikationschef i Nestlé Danmark: [email protected]

Nestlé er verdens største fødevarevirksomhed og er også den virksomhed, der investerer mest i fødevareforskning, nemlig ca. 11 mia. kr. om året. Nestlé er til stede i 189 lande i verden og har 328.000 medarbejdere, hvoraf 5.000 arbejder med forskning og udvikling. Nestlé omsætter årligt for ca. 625 mia. kr. Virksomhedens formål er at øge livskvaliteten og bidrage til en sundere fremtid. Nestlé tilbyder en bred vifte af produkter og serviceydelser til mennesker og kæledyr gennem hele deres liv. Nestlés mere end 2.000 mærker spænder fra globale brands som Nescafé, Nespresso, Nesquik, After Eight, Purina Petfood, NAN, Cheerios og Kit Kat til lokale favoritter som fx OSCAR. Nestlé bygger sin strategi på ernæring, sundhed og velvære. Nestlé har hovedkontor i den schweiziske by Vevey, hvor den blev grundlagt for mere end 150 år siden.

Article Type