Sort by
Sort by

Håndtering af Nestlés CO2-fodaftryk på virksomhedens hjemmeside

Klimaændringerne er en af samfundets største udfordringer. Det er også en af de største risici for vores virksomheds fremtid, og vi arbejder hen imod et net zero i vores forretnings- og forsyningskæder.


Hvorfor vi ønsker at forbedre effektiviteten af Nestlés digitale økosystem

Som vært for vores hjemmesider bruger Nestlé servere, der bruger energi til at køre og giver brugerne adgang til billeder, videoer og tekst. Der kræves også energi for at se og downloade indhold.

At bruge apparater til internetadgang er sådan en daglig aktivitet, at mange af os ikke tænker over, at det genererer drivhusgasemissioner. Med over 70 virksomhedshjemmesider kan ændringer, vi foretager for at forbedre energieffektiviteten af vores digitale aktiver, bidrage til at reducere emissionerne.


Hvilke forbedringer gør vi på vores Nestlé virksomhedshjemmesider?

Siden 2021 har vi arbejdet på at sikre, at enhver forbedring af Nestlés virksomhedshjemmesider sker under anvendelse af principper, der tager højde for deres fodaftryk. Dette omfatter:

Forbedret ydeevne

For at forbedre ydeevnen på vores hjemmesider, implementerer vi effektive caching strategier og forbedrer sidehastigheden. Det betyder, at du skal reducere størrelsen på vores billeder og PDF-filer, så du reducerer tidsforbruget på siden og det nødvendige energiforbrug. Samtidig skal vi sikre, at alle billeder og videoer, der bruges på vores websteder, genlyder budskabet på siden og tjener et formål. Vi ønsker at give brugerne en hurtigere og mere problemfri browsing oplevelse og optimere energiforbruget undervejs.

Struktur og brugerrejse

Vi gennemgår regelmæssigt de forskellige sektioner af vores Nestlé virksomhedshjemmesider for at skabe en mere intuitiv og effektiv brugerrejse. Vi forenkler navigationen, skaber bedre tværbinding, forbedrer vores interne søgefunktioner og forbedrer filtrene. Alle disse tiltag hjælper vores målgrupper med hurtigt at finde de oplysninger, de søger, og reducerer dermed den tid, de bruger på stedet, og reducerer i sidste ende energiforbruget.

Optimering af indhold

Vi gennemgår regelmæssigt vores hjemmeside-data for at identificere yderligere måder at forbedre vores indhold på. Hvis du f.eks. tilføjer de relevante søgeord, som vores brugere søger efter, kan du nemmere finde indhold i en søgemaskine. Hvis vores målgrupper bruger mindre tid på at søge, vil der være brug for mindre energi.

Mørk tilstand

Mørk tilstand giver brugerne fleksibilitet til at vælge mellem lyse og mørke temaer. Med en "mørk" tilstand kan brugerne reducere strømforbruget på enheder med OLED- eller AMOLED-skærme. Mørk tilstand er også mere tilgængelig og giver mange brugere en forbedret browseroplevelse.

Måling

Vi arbejder på en målingsmodel, der præcist kan vurdere vores kulstofaftryk i hele Nestlés digitale økosystem. Vi udvikler en robust tilgang, der omfatter forskellige aspekter, herunder hosting, design og udviklingspartnere. Vi ønsker at opbygge en omfattende forståelse af vores effekt, og hvordan de forskellige handlinger, der er skitseret ovenfor, kan hjælpe os med at løse problemet.


Vil det påvirke, hvordan vores målgrupper bruger vores hjemmesider?

De ændringer, vi foretager for at reducere vores digitale CO2-aftryk, vil have en positiv indvirkning på SEO, tilgængelighed og gøre brugerrejsen mere strømlinet, så generelt bør det forbedre brugeroplevelsen samt energiforbruget.