Sort by
Sort by

Bæredygtig kaffe

Bæredygtig kaffe Nestlé

Kaffe er en af de varer, der bliver handlet mest i verden og er en vigtig eksportafgrøde for mange lande. Fra Nescafé til Nespresso, vil de bønner vi køber fra kaffebønder i hele verden, ende hos nogle af de mest ikoniske brands og sprede glæde til millioner af forbrugere verden over hver dag.

Vi køber det meste af vores kaffe fra små familielandbrug. De er således helt centrale i vores globale forsyningskæde. Denne forsyningskæde spreder sig over mere end 30 lande med helt særlige og unikke forhold og risiko kendetegnende for hver region.

Mens efterspørgsel på kaffe fortsat stiger globalt, konkurrerer andre afgrøder med kaffen for at få adgang til den begrænsede dyrkbare jord. Stigende temperaturer vil resultere i en reduktion af de områder der i dag kan anvendes til kaffedyrkning på op til 50%. Samtidig med at cirka 125 millioner mennesker er afhængige af kaffe og det estimeres at 80% kaffedyrkende familier lever på eller under fattigdomsgrænsen. Handling er nødvendigt for at sikre kaffens bæredygtighed, også på langt sigt. Derfor arbejder Nestlé hårdt på at forbedre vores grønne kaffe forsyningskæde og derved gøre vores kaffe endnu mere bæredygtig. 

I 2021 var 

81.1 %

I 2025 vil

100 %

Vi accelerer vores bæredygtighedsindsats med en investering på +7 milliard DKK i regenerativ kaffedyrkning og finansiel støtte til kaffebønder

For mere end 10 år siden lancerede vi en global kaffe bæredygtighedsinitiativ kaldet Nescafé Plan. Vi har nu defineret vores . Vi har nu defineret vores bæredygtighedsambition for det næste årti. Gennem Nescafé Plan 2030 accelererer vi vores indsats for at støtte en mere inkluderende og bæredygtig fremtid for kaffesektoren ved at bruge vores erfaring, skala og rækkevidde til at hjælpe med at løfte liv og levevilkår fra kaffeplantage til kop. Regenerativt landbrug er kernen i planen. Vi vil arbejde sammen med kaffebønder for at hjælpe dem med at implementere regenerativ landbrugspraksis, der vil hjælpe med at reducere carbon-udledninger og hjælpe med at forbedre kaffebøndernes produktivitet med det formål at forbedre landmændenes indkomster.

Støtte til kaffebøndernes transition til regenerativ kaffedyrkning

Regenerativt landbrug er en tilgang der sigter mod at forbedre jordbundens sundhed og fertilitet – og beskytter vandressourcer og biodiversitet. Sundere jordbundsforhold er mere modstandsdygtige mod klimaforandringernes påvirkning og vil kunne forøge udbyttet, hvilket hjælper med at forbedre kaffebøndernes levevilkår. 

NESCAFÈ vil levere træning, teknisk assistance og kaffeplantletter med høj grad af udbytte til kaffebønderne, for at hjælpe dem med transitionen til regenerativ kaffedyrkning. Eksempler på regenerativ landbrugs praksis er:

  • Plantning af dækafgrøder for at beskytte jorden.Dette hjælper også med at tilføje biomasse til jorden, hvilket kan forøge jordens organiske materiale og således forøge carbon sekvestering.Inkorporering af organisk gødning der er essentielt for sunde jordforhold. 
  • Forøget brug af agroskovbrug og mellemkultur bidrager til bevarelse af biodiversitet-
  • Beskæring af eksisterende kaffetræer eller udskiftning til mere sygdoms og klimaforandringsresistente varianter, vil hjælpe med at forynge kaffemarker og forøge bøndernes udbytte.
Nescafé Plan 2030

NESCAFÈ vil arbejde med kaffebønder for at teste, lære og vurdere effektiviteten af adskillige praksisser inden for regenerativ landbrug. Med et særligt fokus på syv nøgle lande, hvorfra vi indkøber 90% af vores kaffe: Brasilien, Vietnam, Mexico, Columbia, Elfenbenskysten, Indonesien og Honduras. 

NESCAFÈ sigter mod at opnå:

•    100% ansvarligt produceret kaffe i 2025 
•    20% kaffe dyrket på regenerative landbrugsmetoder i 2025 og 50% i 2030 som en del af Nestlé's ambition for nøgleingredienser 

Nescafé Plan 2030

NESCAFÈ vil støtte bønder, som er villige til at tage risici og omkostninger forbundet med transitionen til regenerativt landbrug. Vi vil tilvejebringe programmer, der sigter mod at hjælpe bønder med at forbedre deres indkomst for at takle disse risici og omkostninger. I Mexico, Elfenbenskysten og Indonesien, vil NESCAFÈ igangsætte et pilotprojekt med fokus på finansiel støtteordning, der vil hjælpe med at accelerere bøndernes transition til regenerativt landbrug. Gennem denne støtteordning vil NESCAFÈ sammen med kaffebønder, teste og lære hvilken tilgang, der er bedst i hvert land. Disse tilgange kunne indeholde midler så som: 

•    Betingede kontant incitamenter ved implementering af regenerativ landbrugs praksisser 
•    Indkomst beskyttelse gennem vejrforsikring 
•    Forøget adgang til kassekredit for kaffebønder

NESCAFÈ følger udviklingen og vurdere resultaterne af programmerne med kaffebønderne gennem vores Monitoring and Evaluation partnerskab med Rainforrest Alliancen. Indsatsen komplimenteres af nye og ekspertise-fokuserede partnerskaber, så som Sustainable Food Lab, med fokus på emner der relaterer sig til vurdering af kaffebønders indkomst, strategi og sporing af udvikling. 
 

Nestlé Plan 2030

Yderligere reduktion af drivhusgasudledninger gennem indfangelse og lagring af mere carbon i jorden.  

Regenerativt landbrug bidrager også til at indfange carbon dioxid fra atmosfæren og reducerer drivhusgas udledninger. Derfor er regenerativt landbrug et hovedelement i Nestlés Net Zero roadmap. NESCAFÈ sigter mod at bidrage til Nestlés Net Zero forpligtelse om at halvere virksomhedens drivhusgasudledninger i 2030 og nå net zero i 2050. Vi vil arbejde med bønder, leverandører og partnere for at hjælpe med at beskytte områder med landbrug, styrke biodiversitet og hjeælpe med at undgå afskovning. Vi vil hjælpe bønder med at plante mere end 20 millioner træer på, eller nær, deres kaffeplantager.   
 

Vi sikrer gennemsigtighed i vores kaffeforsyning

Vi har konstant fokus på sporbarheden af vores kaffe. At vide, hvor vores bønner kommer fra, er afgørende for at vurdere de leverandører og landmænd, vi køber fra, og give dem mulighed for at forbedre deres praksis for at blive en del af en mere bæredygtig forsyningskæde.

Vi hjælper kaffebønder gennem uddannelse og højtydende planter

Vi mener, at mennesker og natur skal eksistere i harmoni. Derfor inddrager vi agronomers ekspertise over hele verden så de kan støtte kaffebønder i at opnå produktiv og bæredygtige høst.

I mere end et årti har vi bidraget med kurser i god landbrugspraksis til kaffebønder i vores forsyningskæde. Med den erhvervede viden kan de forbedre effektiviteten og kvaliteten på deres plantager og diversificere deres afgrøder. Dette bidrager til at reducere den økonomiske risiko, forbedre biodiversiteten og reducere klimaaftrykket, f.eks. gennem mere effektive vandingsmetoder.

Vi hjælper også med at forbedre kaffebøndernes afgrøder ved at distribuere stærke kaffeplanter. Vi arbejder tæt sammen med kaffebønder over hele kloden på steder som Brasilien, Colombia, Elfenbenskysten, Kenya, Mexico, Filippinerne og Vietnam. Vi har siden 2010 distribueret mindst 250 millioner højtydende og mere sygdomsresistente kaffeplanter til kaffebønder.  Dette bidrag har hjulpet med genopretningen af næsten 125 000 hektar kaffeplantager på verdensplan og hjulpet med at styrke jordbundens sundhed og modstandsdygtighed.

Udvikling af nye og stærke (overlegne) kaffesorter er også en stor del af vores tilgang. For at hjælpe med at øge produktiviteten, modstandsdygtigheden og kvaliteten har vores forsknings- og avlsprogram udviklet og frigivet 15 nye og højtydende Arabica- og Robusta-kaffesorter i Mexico, Colombia, Ecuador, Filippinerne og Thailand.

Regenerative farming Nestlé

 

Styrker kvindelige kaffebønder i Østafrika 

Mange af de kaffebønder, som vi arbejder med, er kvinder. Det er vigtigt at fortsætte med at fremme kvinders adgang til jord, kredit og information.Vi starter med at tage fat på kønsbias. Og vi er forpligtet til at uddanne vores landbrugspartnere og agronomer for at hjælpe med at fremme branchen til at være 

Vi har nået mere end 15.000 kvinder i Østafrika i løbet af de sidste otte år, hvilket har bidraget med viden om god landbrugspraksis, finansiel forståelse og lederskab. Kvinderne lærer bedre-praksis lige fra beskæring og ukrudt til høst. Og de lærer om hvordan man bedst kommercialiserer sine afgrøder.
Med deres nye færdigheder kan kvinderne forbedre deres indkomst. Større økonomisk uafhængighed styrker ikke kun kvinderne selv, men det hjælper med at lede vejen for piger og kvinder i fremtiden.

Giver de unge en mulighed for at se en fremtid i kaffedyrkning

Ud over at støtte etablerede landmænd brænder vi for fremtidige generationer. Vi har forpligtet os til at hjælpe 10 millioner unge verden over med at få adgang til økonomiske muligheder inden 2030. Som en del af denne forpligtelse etablerede vi Nescafé Youth og lancerede et coffee quality competence center i samarbejde med den lokale regering i Honduras.
Dette initiativ giver unge et sted at lære mere om kaffeproduktion, god landbrugspraksis og kaffekvalitet. De tilegner sig også digitale færdigheder, forretningssans og selvtillid, som kan føre til bedre jobmuligheder eller opstart af deres egen virksomhed. Gennem dette initiativ forpligter vi os til at uddanne op til 25 000 unge i Honduras inden 2025, og vi udvider vores ungdomsuddannelser i Mexico, Colombia og Brasilien.
Alle disse handlinger vil støtte os på vores regenerative rejse. Ved at engagere os med unge mennesker ønsker vi at frigøre deres kreativitet og innovation. Vi giver dem værktøjerne til at hjælpe dem med at bygge mere bæredygtige kaffedyrkningsmodeller, løfte kaffeproduktionen og fremme den næste generation af ledere i kaffesamfund.

Nespresso

Vi er indvolveret i forskellige samarbejder på tværs af kaffesektoren, så som International Coffee Organization’s Public–Private Taskforce og Global Coffee Platform samt Sustainable Coffee Challenge. Derudover har Nespresso i næsten 20 år hjulpet landmænd med at opnå bæredygtige levevilkår Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program

Programmet blev lanceret i 2003 i samarbejde med Rainforest Alliance og sikrer, at Nespresso tilbyder kaffe af højeste kvalitet, samtidig med at det skaber bæredygtige levevilkår for landmænd og deres lokalsamfund og beskytter miljøet. Plantning af indfødte træer hjælper med at levere mange vigtige fordele, såsom reduceret jorderosion, vandforsyning og temperaturregulering. Derfor er det en vigtig del af Nespressos strategi at hjælpe kaffebønder med at tilpasse sig klimaforandringerne.
Nespresso publicerer vores Positive Cup Impact Assesment Report, der beskriver det bæredygtighedsarbejde som Nespresso har gjort i Latinamerika samt den impact som Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program har haft på Ansvarlig Produktion. 

Håndtering af lave kaffepriser

De globale markedspriser på kaffe steg kraftigt i løbet af 2021 til flerårige højder som reaktion på klimaforandringer og bl.a. ugunstige vejrforhold i Brasilien. I løbet af 2021 fortsatte COVID-19 med at have betydelig indvirkning på kaffebønder og arbejdstagere samt på logistik og transport. I skrivende stund (oktober 2022) ser situationen endnu mere kompliceret ud og både klimaforandringer, efterreaktioner fra COVID 19 samt de generelle prisstigninger påvirker kaffepriser verden over. I en tid med stigende klimaforandringer og økonomisk instabilitet er det afgørende at vi fortsætter med at investere i vores bæredygtighedsprogrammer. Både for at sikre større modstandsdygtighed mod klimaforandringer, reducere drivhusgas udledninger og sikre ekstra indkomst til særligt udsatte kaffebønder. 
 

Vi har en mulighed for at hjælpe med at skabe en bedre fremtid for alle dem, der arbejder i vores kaffeforsyningskæde, gennem en fremtid, der er regenerativ og mere inkluderende.

Philipp Navratil
Philipp Navratil Nestlé SVP, Head of Beverages Strategic Business Unit