Regenerativt landbrug
Vores net zero roadmap viser, at næsten to tredjedele af vores drivhusgasemissioner kommer fra landbruget, så det er vigtigt at tage fat på disse for at nå vores mål.
Vi støtter landmænd og fødevareproducenter i at være en del af denne omstilling ved at skalere regenerativt landbrug med det formål at forbedre jordbundens sundhed, binde kulstof, støtte fødevaresikkerheden, genoprette vandressourcerne og muliggøre biodiversitet.
Mod en mere regenerativ praksis i landbruget
Hvad er regenerativt landbrug
Regenerativt landbrug er en holistisk tilgang til landbrug, der aktivt støtter de tre vigtigste landbrugsressourcer - biodiversitet, vand og jord - og som kan gavne lokalsamfund. Disse elementer udgør de primære elementer i en retfærdig omstilling.
Nestlé-modellen bringer regenerativt landbrug til live gennem fem søjler: biodiversitet, vandsikkerhed og -kvalitet; jordbundssundhed; forskellige afgrødesystemer og integration af husdyr; kollektive og landskabelige foranstaltninger.
Hovedsøjlerne i det regenerative landbrug
-
Biodiversitet, kollektive og landskabsmæssige foranstaltninger Vi sigter mod at beskytte og øge biodiversiteten over og under jorden. Plantelivet kan forbedres med mere varierede afgrøder, samdyrkning eller plantning af dækafgrøder mellem høsten, mens fremme af flere mikrober, svampe og dyreliv - herunder hvirvelløse dyr, insekter og fugle - kan bidrage til at forbedre jordens næringsstofkredsløb, bestøvning, frugtbarhed og produktivitet.
Økosystemer, der eksisterer i denne form for naturlig ligevægt, kan også forbedre landmændenes levebrød og gøre dem mere modstandsdygtige over for klimaforandringer. På de landbrug vi køber ind fra, støtter Nestlé landmændene f.eks ved at sørge for skygge og frugttræer, der beskytter afgrøderne. -
Vandsikkerhed og -kvalitet Beskyttelse af naturvandets kvalitet og forbedret forvaltning af knappe vandressourcer er afgørende for regenerering. Vi anerkender behovet for at yde vores bidrag til at beskytte vandressourcerne: i Nestlé Waters, vores virksomhed med flaskevand, i hele vores forsyningskæde og produktionsaktiviteter inden for landbruget og i de samfund, hvor Nestlé har en indvirkning.
En mere strategisk tilgang til kunstvanding - fra sprinkler til drypvanding og undervanding - minimerer vandfordampning sammenlignet med overfladevanding. Digital teknologi hjælper også landbrugsbedrifter med at forstå, hvornår jorden kræver vand, hvilket kan forhindre overforbrug.
Vi sigter også mod at reducere de kemiske input i landbruget og optimere organisk gødning og biologisk skadedyrsbekæmpelse for at reducere afstrømningen.
-
Jordbundssundhed For at dyrke den mad, som vi og vores kæledyr spiser, har vi brug for dyrkbar jord og sund jord. Denne livsvigtige ressource er blevet forringet af årtiers skiftende arealanvendelse som f.eks. urbanisering og skovrydning. Den har også lidt under overdreven brug af herbicider og pesticider og monokulturer.
Vi hjælper med at opskalere landbrugspraksisser, der hjælper med at beskytte jordens sundhed og øge jordens organiske materiale ved at lancere regenerative landbrugsinitiativer gennem vores Farmer Connect-program, som arbejder tæt sammen med mere end 500.000 landmænd og 150.000 leverandører samt lokalsamfund.
Initiativerne omfatter vekseldrift, jorddækning, organisk gødning og minimering af jordbearbejdning. Organisk "rig" jord er mere produktiv, opretholder jordens integritet mod jorderosion, holder på mere vand og lagrer potentielt betydelige mængder kulstof. -
Forskellige dyrkningssystemer og integration af husdyr Vi tilstræber at integrere husdyr og optimere græsning i landbrugssystemer, når det er muligt og relevant.
Vores arbejde omfatter brug af silvopasture - hvor træer introduceres i områder, der bruges til husdyrgræsning - sammen med blandet landbrug med husdyr og afgrøder, dækafgrøder for at beskytte jorden og forbedret gødningshåndtering.
De forventede fordele omfatter beskyttelse (for plante- og dyreliv) mod sol og vind, organisk gødning, forbedret vandforvaltning og levesteder, der er gunstige for andre arter som insekter og fugle. Disse tilgange kan også give yderligere indtægtskilder til landbruget.
-
Landskabsmæssige tiltag Regenerativ landbrugspraksis kan række ud over de enkelte gårde og omfatte hele landskaber for at hjælpe med at beskytte truede naturressourcer ved f.eks. at regulere brugen af fælles jord, regionale skovrejsningsprojekter, beskyttelse af fælles vandressourcer og oprettelse af grønne "korridorer", der har til formål at fremme biodiversiteten.
Fordelene kan ikke kun mærkes af landmænd, men af hele samfund i form af velfærd, rentabilitet og reduceret udledning.
En retfærdig overgang
Regenerativt landbrug sætter mennesker i centrum og støtter løsninger, der er rigtige for deres regioner og afgrøder. Vores mål er at gøre det muligt for mennesker i vores forsyningskæder at forsørge sig selv og deres familier. Sammen med respekt for og fremme af menneskerettigheder stræber vi efter at opnå en retfærdig overgang til regenerative fødevaresystemer. Nestlé investerer 1,2 milliarder CHF inden 2025 for at sætte gang i regenerativt landbrug i hele vores forsyningskæde.
I Indonesien og Mexico fremmer vores finansielle pilotstøtteordning for kaffebønder overgangen til regenerativt landbrug gennem højere indkomster og dækker omkring 1000 små landbrug i hvert land.
I Elfenbenskysten gør vores indkomstacceleratorprogram det muligt for kakaobondefamilier at øge deres indkomster, holde børnene i skole og gavne det lokale miljø. Vi arbejder med småbønder for at opbygge færdigheder og viden, og de bruger teknikker til at forbedre kvaliteten af den lokale jord, samtidig med at de udvikler nye indtægtsstrømme ved at dyrke en bredere vifte af afgrøder.
I Indonesien afprøver vi et vejrforsikringsprogram for mere end 800 små kaffebønder, der leverer kaffe til Nescafé-mærket. I samarbejde med Blue Marble, en specialist i klimaforsikring, giver forsikringsordningen økonomisk beskyttelse for at hjælpe landmændene med at klare uforudsigelige vejrmønstre med regn og alvorlig tørke.
Pilotsucces
Vores landbrugsramme, der er styret af agroøkologiske principper og praksisser, er en holistisk model, der betragter sund, organisk rig jord som afgørende for at beskytte og genoprette jord.
Vores strategi begynder med pilotprojekter på gårde for at validere nye teknologier og naturbaserede løsninger. Når pilotprojekterne viser sig at være vellykkede, udvider vi til referencegårde med "agripreneurs" eller entreprenante landmænd i forskellige lande og regioner, da jordbund og klimaforhold er forskellige. Vi opfordrer også industrien til at tilpasse sig fælles rammer og målinger for regenerativt landbrug.
En harmoniseret tilgang
I 2023 gik Nestlé sammen med industriledere, landmandssammenslutninger og lokalsamfund for at udforske en ny harmoniseret og resultatbaseret tilgang til regenerativt landbrug.
Regenerating Together er indkaldt af Sustainable Agriculture Initiative (SAI)-platformen og omfatter en holistisk tilgang til landbrug, der er inspireret af agroøkologiske principper. Den støtter de tre vigtigste landbrugsressourcer - jord, vand og biodiversitet - og har til formål at gavne landbrugssamfundene.
Regenerativt landbrug i praksis
Samarbejde om udvikling af regenerative landbrugsmetoder
Nestlé Frankrig samarbejder med forskellige interessenter om at skaffe vigtige ingredienser fra gårde, der overgår til regenerativt landbrug. Konsortiet omfatter Earthworm Foundation, Kermap, Inrae og Agro-transfer og hjælper med at udvikle regenerative teknikker som f.eks. dækafgrøder og reduceret jordbearbejdning. Projektet har til formål at øge det organiske materiale i jorden, hvilket øger frugtbarheden og udbyttet.
Landmænd bakker op om mejeriomstilling
Nature por Nature por NINHO® certificeringsprogrammet i Brasilien belønner landmænd for at anvende regenerative landbrugsmetoder. Programmets mere end 100 landmænd, der har opnået "ekspertstatus", rapporterer om forbedringer i jordens sundhed og biodiversitet og en positiv indvirkning på vandressourcerne.
Nestlés leverandører af frisk mælk i Storbritannien har fulgt en regenerativ plan siden december 2021 med foranstaltninger, der omfatter fokus på biodiversitet og jordbunds- og dyresundhed. Deres indsats til dato har medført et fald på 19 % i gårdenes gennemsnitlige drivhusgasemissioner i de første to år.
At holde landbruget afkølet
Sammen med partnerne Krakow University of Agriculture, Growers Association, Agrosimex og Syngenta har vi støttet polske landmænd med at genoprette jordens sundhed og kvantificere potentialet for kulstofbinding på deres gårde under den nye EUs Green Deal - en banebrydende plan, der skal gøre Europa klimaneutralt inden 2050.
Projektet har omfattet plantning af dækafgrøder på 220 hektar landbrugsjord og tilførsel af humussyrer på yderligere 180 hektar. Vi overvåger derefter data om jordens sundhed ved at se på organisk materiale, skadedyr og vejret for at informere om fremtidige beslutninger og input.
Resultaterne fra jordprøverne og gårdens primære data behandles af Cool Farm Tool (CFT) og Cradle-to-Farmgate-livscyklusvurderinger udført af Krakow University of Agriculture. De første rapporter har været opmuntrende og har givet inspiration til udformningen af regenerativ landbrugspraksis for at øge jordens organiske materiale og potentialet for kulstofopsamling.