Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé leverer 2,8 pct. organisk vækst

I Danmark har forbrugerne taget rigtig godt imod Starbucks i detailhandlen
nescafe kaffe halvårsresultat nestlé
I Danmark har forbrugerne taget rigtig godt imod Starbucks i detailhandlen
To Press Releases list
Jul 30, 2020

Nestlé, der er verdens største fødevarevirksomhed, omsatte i første halvår af 2020 for 289 milliarder kr. og havde en organisk vækst på 2,8 pct. Det viser koncernens regnskab for årets to første kvartaler.

Nestlé forventer en organisk vækst for hele året på mellem to og tre pct.

Nestlé-koncernens CEO, Mark Schneider, udtaler i forbindelse med regnskabet: 
”COVID-19 påvirker fortsat mennesker over hele verden. Vi står sammen med alle berørte og er forpligtet til at hjælpe, hvor vi kan. Jeg vil gerne takke hvert medlem af Nestlé-teamet for deres engagement og hårde arbejde i lyset af utrolige udfordringer. Vores prioriteter forbliver de samme: at vores borgere er trygge, at sikre fortsat levering af vigtige fødevarer og drikkevarer til forbrugerne og at bidrage til at pleje vores samfund og forretningspartnere gennem økonomisk og anden form for støtte.”

Han fortsætter:
”Nestlé er forblevet modstandsdygtig i et hurtigt skiftende økonomisk miljø og har leveret solid organisk vækst og forbedrede marginer i første halvår. Disse resultater demonstrerer smidigheden af vores forretning og styrken af vores diversificerede portefølje på tværs af geografier, produktkategorier og kanaler. Da forbrugernes adfærd udvikler sig hurtigere end nogensinde, tilpasser vi os denne nye virkelighed ved at styrke vores innovation, udnytte vores digitale evner og udføre vores handlinger med hastighed. Vores engagerede teams og deres forpligtelse til at levere forretningsresultater, samtidig med at vi gør fremskridt inden for vores samfunds- og miljøforpligtelser, gør os til en stærkere virksomhed hver dag." 

I Danmark har første halvår budt på fornuftige resultater på tværs af Nestlés mange produktkategorier, som dækker fx kaffe, chokolade, morgenmad, børne-ernæring, medicinsk ernæring og saucer/fonder.

Bl.a. har lanceringen af Starbucks-produkter i dansk detailhandel været en succes på kaffemarkedet, som det også har været det i de øvrige nordiske lande. Forbrugerne har taget endog rigtig godt imod Starbucks-sortimentet, der dækker produkter inden for filterkaffe, hele bønner og kaffekapsler.

Hos Nespresso valgte man – af hensyn til medarbejdere og kunders sikkerhed samt for at deltage i indsatsen for at hindre spredningen af COVID-19 – at lukke samtlige butikker i Norden på ubestemt tid fra 18. marts. 

”Det viste sig, at mange kunder, der normalt foretrækker at handle i Nespressos fysiske butikker, for første gang shoppede deres Nespresso-kaffe på nettet. Vores onlinekanal nespresso.com viste sig som dermed som et stærkt digitalt alternativ, der mere end kompenserede for de lukkede butikker i perioden, som varede indtil butikkernes genåbning fra midt i maj,” fortæller Gitte Sarlvit, Nespressos nordiske chef for PR & Brand Communication.

 

Nestlé er verdens største fødevarevirksomhed og er også den virksomhed, der investerer mest i fødevareforskning, nemlig ca. 11 mia. kr. om året. Nestlé er til stede i 189 lande i verden og har 328.000 medarbejdere, hvoraf 5.000 arbejder med forskning og udvikling. Nestlé omsætter årligt for ca. 650 mia. kr. Virksomhedens formål er at øge livskvaliteten og bidrage til en sundere fremtid. Nestlé tilbyder en bred vifte af produkter og serviceydelser til mennesker og kæledyr gennem hele deres liv. Nestlés mere end 2.000 mærker spænder fra globale brands som NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, After Eight, Purina Petfood, NAN, Cheerios og KitKat til lokale favoritter som fx OSCAR. Nestlé bygger sin strategi på ernæring, sundhed og velvære. Nestlé har hovedkontor i den schweiziske by Vevey, hvor den blev grundlagt for mere end 150 år siden.