Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hvad skal vi med medicin? Vi har da mad!

To Press Releases list
Aug 05, 2019

Hvad kan mad egentlig? Hvad kan den rette ernæring gøre, hvis du er disponeret for sygdom? Kan den udsætte sygdommen? Kan sygdommen, også den arvelige sygdom, helt undgås? Og tror vores sundhedsvæsen nok på ernæring, eller er man for fastlåst i sin tro på medicinens virkning?

Det er noget af det, som TV-læge Charlotte Bøving vil undersøge på en paneldebat lørdag 11. maj på Madens Folkemøde på Lolland. Panelister er Umahro Cadogan, ernæringsekspert, Mahad Huniche, direktør for data og udviklingsstøtte i Region Sjælland Mahad Huniche og Susanne Wolff, Ph. D. i Human Ernæring og videnskabelig rådgiver i Nestlé Health Science.

Debatten arrangeres af Nestlé Danmark og har titlen ”Hvad skal vi med medicin? Vi har da mad!”. Den tager udgangspunkt i, at sundhedsudgifter i mange af verdens lande er blandt de allertungeste poster. Og udgifterne til medicin er enorme. Samtidig stiger fx andelen af overvægtige i mange lande. Har vi i Danmark tænkt for lidt på forebyggelse og mad/ernæring i vores sundhedssektor? Kan mad/ernæring blive en del af behandlingen, når vi samtidig ved, at de sundhedsøkonomiske betragtninger og ernæring spiller en stor rolle i forebyggelse af infektioner og genindlæggelser?

Susanne Wolff, der skal deltage i debatten, mener, at ernæring får en langt større betydning fremover: 

”Ernæring kan og bør spille en langt større rolle i både forebyggelse og behandling. Desværre ser vi, at alt for få læger tænker ernæring ind som en del af den medicinske ernæring. Der ligger en hel del forskning i feltet inden for medicinsk ernæring og den betydning, som medicinsk ernæring kan have på overlevelsen, reducerede infektioner, genindlæggelser og livskvalitet. Vi har lovgivning, evidens og produkter tilgængelig, men kendskabet er desværre ikke nået ud til mange af dem, der skal praktisere det. I fremtiden vil også forskningen inden for cellulær ernæring spille en afgørende rolle for både forebyggelse og behandling,” siger hun.

Kom og vær med i debatten på Engestofte Gods i Maribo lørdag 11. maj kl. 11.45 i Pavillonen.

Yderligere information fås hos Martin Broberg, kommunikationschef i Nestlé Danmark her: [email protected] 

 

Article Type