Sort by
Sort by

KitKat med kakao fra Nestlés indkomst accelerator program lanceres i Danmark og Europa

KitKat bar
To Press Releases list

Nestlé har introduceret den første KitKat fremstillet med kakaomasse fra bønner dyrket af kakaoproducerende familier, der deltager i virksomhedens indkomstacceleratorprogram. Denne KitKat sigter mod at at skabe en forbindelse mellem forbrugerne og bønderne der dyrker kakaoen og skal øge bevidstheden om bæredygtigheden i kakaoen, der anvendes i de ikoniske barer.

Det innovative program blev lanceret i januar 2022 for at hjælpe med at lukke levelønsgabet (levelønsgab refererer til forkskellen mellem den aktuelle indkomst og den indkomst, der er nødvendig for at opretholde en rimelig levestandard) for familier, der dyrker kakao, og reducere risikoen for børnearbejde. Samtidig stræber det efter at fremme bedre landbrugspraksis og fremme ligestilling mellem kønnene, idet kvinders position styrkes så de får bedre muligheder for at agere agenter for positiv forandring. Programmet belønner kakaodyrkende familier, der indskriver deres børn i skole, implementerer gode landbrugspraksisser, deltager i agro-skovbrugsaktiviteter og diversificerer deres indkomster (så de har flere indtægtskilder).

Nestlés indkomstacceleratorprogram har indtil videre støttet mere end 10.000 familier i Elfenbenskysten og udvider i år til Ghana til at inkludere i alt 30.000 familier. Inden 2030 sigter programmet mod at nå circa 160.000 kakaodyrkende familier i Nestlés globale kakaoforsyningskæde for at skabe positiv forandring i stor skala.

Nestlé har samarbejdet med forskellige partnere og leverandører for at transformere sine globale kakaoindkøb og for at opnå fuld sporbarhed og segregation af indkomstacceleratorprogrammets kakao. Dette betyder, at Nestlé vil kunne spore hele rejsen for kakaobønner fra oprindelsessted til fabrik, samtidig med at bønnerne holdes fysisk adskilt fra andre kakao kilder.

Kakaomassen fra indkomstacceleratorprogrammet overholder en af de højeste standarder for sporbarhed, hvilket sikrer 'mixed identity preserved' sporbarhed. Dette gør det muligt at spore og opbevare kakaoen separat.Derudover planlægger Nestlé at bruge segregeret kakaosmør til al sin KitKat-chokolade i Europa fra midten af 2024, med planer om at udvide til andre regioner i de kommende år.

"KitKat har konsekvent omfavnet innovation, centreret omkring sit ikoniske slogan 'Have a break, Have a KitKat'. I dag bliver denne innovation bragt til live gennem 'Breaks for Good'-initiativet, der sætter kakaobønder i centrum for vores produkt gennem vores indkomstacceleratorprogram," kommenterer Corinne Gabler, chef for konfekture og is hos Nestlé. "Vi kan ikke forestille os et bedre brand end KitKat til at repræsentere vores bestræbelser på at skabe meningsfuld positive forandring i kakaodyrkende samfund."

KitKat "Breaks for Good" vil være tilgængelig på butikshylderne fra januar 2024 i 27 europæiske lande, inklusiv Danmark, og fra maj 2024 i Storbritannien. Derudover har det britiske marked allerede haft en limited-edition udgave af KitKat med 70 % mørk chokolade, der også er fremstillet med kakao fra indkomstaccelerator programmet, lanceret som et pilot projekt.

"Cargill er forpligtet til at støtte Nestlés langsigtede mål og deres fremskridt med at lmplementere indkomstacceleratorprogrammet," kommenterede Michiel van der Bom, produktlinjedirektør for kakao og chokolade i Europa & Vestafrika hos Cargill. "Som partner på Nestlés bæredygtighedsrejse implementerer vi løsninger for at skaffe bæredygtige ingredienser til Nestlé på måder, der hjælper med at genoprette klimaet, støtte familier og øge indkomster. Gennem vores partnerskab skaber vi en stærkere, mere modstandsdygtig forsyningskæde sammen."

"Vi er glade for at samarbejde med Nestlé på deres rejse mod bæredygtig kakaoindkøb," sagde Thierry Touchais, manager for strategiske konti hos Rainforest Alliance. "Det er opmuntrende at finde et firma af denne størrelse, der anvender en "mixed identity preserved" sporbarhedsmodel der muliggør sporing tilbage til Rainforrest Alliance certificerede kakaobønder, der er engageret i Nestlés indkomstaccelerator program. Denne tilgang illustrerer potentialet for positiv forandring i branchen."

Kontakter:

Medier: Anna Hagemann Rise Tlf: 26899846 [email protected]

Investorer: Luca Borlini Tlf.: +41 21 924 3509 [email protected]