Sort by
Sort by

Nestlé havde stærk organisk vækst i første halvår

I Danmark tager Nestlé markedsandele over en bred front
thomas blomquist
To Press Releases list

Nestlé, der er verdens største fødevarevirksomhed, omsatte i første halvår af 2021 for 288 milliarder kr. og havde en organisk vækst på 8,1 pct. Det viser koncernens regnskab for årets to første kvartaler.
Nestlé forventer en organisk vækst for hele året på mellem 5 og 6 pct.

Nestlé-koncernens CEO, Mark Schneider, udtaler i forbindelse med regnskabet: 

”Jeg vil gerne takke Nestlé-teamet for deres fortsatte engagement i at imødekomme forbrugernes behov og deres utrættelige fokus på udførelse. Vores organiske vækst var stærk på tværs af de fleste geografiske områder og kategorier med robust momentum i detailsalg og et tilbagevenden til vækst i det segment, hvor vi leverer til produkter uden for hjemmet, fx til virksomheder. Gennem hurtig innovation, stærk brandstøtte, øget digitalisering og streng porteføljestyring har vi bygget grundlaget for at levere ensartet, procentuel, en-cifret organisk vækst i de kommende år.”

Han fortsætter:

”Nestlé fortsætter med at investere i fremtidig rentabel vækst. Vi skaber en global leder inden for vitaminer, mineraler og kosttilskud med erhvervelsen af The Bountiful Company's kernemærker. Udvidelsen af vores partnerskab med Starbucks til kaffe åbner nye muligheder i et hurtigt voksende segment. Vores porteføljevalg, stærk udførelse og afgørende handlinger inden for bæredygtighed gør os i stand til at skabe værdi for alle interessenter."

I Danmark har Nestlé i lyset af Corona fortsat haft sikkerhed og sundhed for kunder, medarbejdere og forbrugere og kunder som første prioritet i første halvår. Corona har også påvirket salget i årets første seks måneder. 

”Målt på salg har det været et positivt halvår. Det skyldes en kombination af øget ”hjemmefra”-forbrug, som er en Corona-relateret effekt, vækst i markedsandele og stærke mærker, som bidrager til den vækst, vi ser i alle kategorier, vi opererer i. Vores kaffeforretning med vores mærker Starbucks, Nescafé og Nescafé Dolce Gusto viser fortsat stærk vækst. Vi ser, at efterspørgslen efter premium-kapsler fortsætter med at stige - et område, hvor vi er godt placeret gennem Starbucks, som er vores seneste tilføjelse til produktporteføljen,” siger Thomas Blomqvist (billedet), der er landechef for Nestlé Danmark.

Han peger på, at der har været flere årsager til det positive halvår:

”Ud over kaffe ser vi en klart større efterspørgsel efter modermælkserstatning i perioden under mærket NAN såvel som vores børnemadsprodukter. Vores konfektureforretning med brands som fx KitKat og Lion BAR har også udviklet sig positivt. Det har været drevet af dels sæsonsrelaterede produkter, dels flere vellykkede lanceringer,” siger han. 

Thomas Blomqvist tilføjer:

”Vi har også i halvåret haft fokus på at deltage i den offentlige debat om emner, vi har fået stor erfaring med – som fx kampen mod madspild, eller hvordan man opnår ligestilling på alle ledelsesniveauer, som vi har nået hos os,” siger Thomas Blomqvist. 

Ny salgsmetode i Nespresso 

I marts lancerede Nespresso abonnement på både kaffemaskiner og kaffe. Man kan nu købe en Nespresso kaffemaskine for 1 kr. og så betale et fast beløb ind på sin Nespresso-konto til køb af kaffe eller andre produkter.

Desuden kan Nespresso-kunder nu abonnere på deres yndlingskaffer og få dem leveret lige til døren med den frekvens, de ønsker – og samtidig nyde godt af en loyalitetsrabat. 
”Disse tiltag kommer i naturlig forlængelse af det seneste års vækst i vores onlinesalg samt en generel efterspørgsel fra vores kunder. Nu behøver de aldrig at løbe tør for deres yndlingskaffe. Vi ser, at kundernes interesse for abonnementsløsninger er vokset og dette gerne i kombination med smarte og enkle leveringsløsninger. Derudover har vores nye services gjort det mere tilgængeligt at købe en Nespresso-maskine, specielt vores dyrere modeller, siger Gitte Sarlvit, Nespressos nordiske chef for PR & Brand Communication.


Yderligere information fås hos Martin Broberg, kommunikationschef i Nestlé Danmark, på mail [email protected] 

Nestlé er verdens største fødevarevirksomhed og er også den virksomhed, der investerer mest i fødevareforskning, nemlig ca. 11 mia. kr. om året. Nestlé er til stede i 186 lande i verden og har 273.000 medarbejdere, hvoraf 5.000 arbejder med forskning og udvikling. Nestlé omsætter årligt for ca. 580 mia. kr. Virksomhedens formål er at øge livskvaliteten og bidrage til en sundere fremtid. Nestlé tilbyder en bred vifte af produkter og serviceydelser til mennesker og kæledyr gennem hele deres liv. Nestlés mere end 2.000 mærker spænder fra globale brands som NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, After Eight, Purina Petfood, NAN, Cheerios og KitKat til lokale favoritter som fx OSCAR. Nestlé bygger sin strategi på ernæring, sundhed og velvære. Nestlé har hovedkontor i den schweiziske by Vevey, hvor den blev grundlagt for mere end 150 år siden.