Sort by
Sort by

Nestlé vil afprøve ny, topmoderne satellit-teknologi for at øge gennemsigtigheden i virksomhedens skovrejsningsprojekter

Forest

 

Nestlé bliver den første føde- og drikkevarevirksomhed til at afprøve Airbus' nye Pléiades Neo-satellitter i overvågningen af virksomhedens skovrejsningsindsats. Nestlé vil bruge de meget høje opløsningsbilleder fra denne topmoderne teknologi til at hjælpe med at sikre, at de træer, virksomheden har plantet i sourcing-områder, fortsætter med at trives på lang sigt. Denne tilgang vil hjælpe Nestlé med at demonstrere, hvor meget kulstof virksomheden fjerner fra atmosfæren gennem sit globale skovrejsningsprogram, som er en vigtig søjle i dens ambition om netto nuludledning i 2050.


Magdi Batato, Nestlé’s øverste vicepræsident og chef for drift, sagde: "Skove kaldes ofte Nature Based Solutions, fordi vi bruger naturen som en løsning til at hjælpe med at reducere vores emissioner. At plante træer tæt på vores sourcing-lokationer er en vigtig del af vores klimaplan, sammen med at reducere emissionerne fra vores operationer og forsyningskæde. Gennem vores globale skovrejsningsprogram, har vi til hensigt at plante og dyrke 200 millioner træer i vores forsyningskæder og sourcing-landskaber inden 2030. Vores mål er at fjerne 2 millioner ton CO2e gennem disse projekter."


Virksomheden vil først anvende teknologien i provinserne Ranong og Chumphon i det sydlige Thailand, hvor et skovrejsningsprojekt har været i gang siden sidste år. Pléiades Neo-satellitter vil overvåge mere end 150.000 skyggetræer på gårde, hvorfra Nestlé henter sin kaffe, over en 20-årig periode. Skyggetræer hjælper med at forhindre, at kaffen bliver overeksponeret for solen, øger udbyttet og produktiviteten på lang sigt, samtidig med at de fjerner kulstof fra atmosfæren. Baseret på denne erfaring vil Nestlé beslutte, om man skal udvide tilgangen til andre steder rundt om i verden.


Karen Florschütz, Airbus' Executive Vice-President og Head of Connected Intelligence sagde: "Overvågning af både naturlig og bevidst genskogning er blevet lige så vigtig som overvågning af skovrydning for at genoprette naturlige kulstoflagre og sikre bæredygtighed. Pléiades Neo med dens 30 cm opløsning, højeste opkøbskapacitet og rige spektrale konfiguration er perfekt egnet til at følge genplantningsprojekter over store og fjerntliggende områder. Vi er stolte af dette nye samarbejde med Nestlé og vil fortsat være pionerer inden for udviklingen af innovative løsninger til at tackle klimaforandringerne."


Nestlé har siden 2016 brugt Airbus og Earthworm Starling-løsningen til at kontrollere risikoen for afskovning i nærheden af sine indkøbssteder. Med Pléiades Neo opskalerer Nestlé overvågningstjenesten og anvender en lignende tilgang til restaurering og genopretning af landskaber.