Flere og flere vælger i højere grad at spise plantebaseret mad. En vigtig årsag til dette er alle de nye smage og opskriftsmuligheder, der åbner døren til en endnu større verden end vi hid har kendt til. Nye produkter samt opskrifter gør plantebaseret mad enkelt at servere i hverdagen men også ekstra lækker at servere i weekenden. Ud over smagen, er der mange grunde til at vælge plantebaseret: Det kan være sundhed, dyreetik, miljøet mv. Vores planet står over for store udfordringer, hvoraf en af ​​de største faktorer er Co2e udledningen som kommer fra den mad, vi spiser. En af de indsatser du kan gøre for at mindske CO2e udslippet fra den mad, du spiser, er, at vælge plantebaserede fødevarer.

At spise plantebaseret handler ikke nødvendigvis om at udelukke kød helt, men nærmere at reducere dit indtag så det får en betydelig effekt – for eksempel med erstatning af vegetariske løsninger, stræbe efter at lave en eller et flere vegetariske måltider om ugen eller endda lave vegetariske måltider til vores børn, så den næste generation lærer at sætte pris på det og vælge det over kød.

Hälsans Kök har eksisteret i Norden i over 50 år, og laver plantebaseret alternativer til kød. Vil du læse mere om, hvordan vi arbejder på at gøre plantebaseret mad lettere tilgængeligt, smagsfuldt, ernæringsrigtigt – eller blot få inspiration til nye opskrifter, så læs her på vores hjemmeside