Sort by
Sort by

Korn som hvede, rug, havre og byg er ikke kun klimasmarte, men også sunde, især hvis du vælger fuldkorn. Fuldkorn betyder, at alle dele af kornkernen er inkluderet, dvs. både frøhvide, skal, klid & kim. Normalt frasorteres klid, kim og skal, hvilket betyder, at mange vigtige næringsstoffer, såsom vitaminer, mineraler og fibre, går tabt. Fuldkorn er stærkt forbundet med en reduceret risiko for flere kroniske sygdomme såsom hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og tyktarmskræft (Fuldkornspartnerskabet, Fødevarestyelsen & Hjerteforenigen, 2020).

Både den danske Fødevarestyrelse samt de Forenede Nationers fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) peger på at for lidt fuldkorn er den største diætrelaterede sundhedsrisiko (Sustainable healthy diets, FAO and WHO, 2019). På trods af dette, spiser vi stadig for lidt fuldkorn: Kun fem ud af ti danskere følger Fødevarestyrelsens anbefaling om at spise 70 g til kvinder og 90 g til mænd (Fuldkornspartnerskabet, Fødevarestyelsen, 2020). Den anbefalede mængde svare til at spise to skiver knækbrød og en portion morgenmadsprodukter med fuldkorn om dagen. Fuldkorn kan forekomme som mel, knuste eller intakte kerner. I færdige produkter kan du finde det i for eksempel fuldkorns pasta, brød eller morgenmadsprodukter. Det er normalt ret let at læse på emballagen, hvis produktet indeholder fuldkorn. Alle Nestlé-morgenmadsprodukter har fuldkorn som den primære ingrediens i produkterne. Du kan læse mere om dem HER