Sort by
Sort by

I Nestlé arbejder vi på forbedre vores fødevarer og drikkervarer. Vi har fokus på at reducere indholdet af salt, sukker og fedt, mens vi også ønsker at øge indholdet af fuldkorn, nødder og grønsager i vores produkter. Vi ved, at det er nødvendigt at udvikle produkter som er sundere - og dét ansvar tager vi på os som verden største føde- og drikkevarer virksomhed.

Vi forbrugere er blevet mere bevidste om hvad vi spiser og hvor meget vi spiser, både i forhold til sundhed, smag, kvalitet, bæredygtighed og meget mere. Dette er også meget vigtigt for os som virksomhed. I 2003 besluttede Nestle at sætte endnu mere fokus på sundheden af vores produkter og forpligtede sig til at reducere specielt salt, sukker og fedt ved hjælp af forskellige innovation projekter. Derudover er det også blevet muligt gennem vores forskningsprojekter. Hvert år investerer Nestlé 11 millioner DKK i forskning, hvor i alt 5000 forskere arbejder på at skabe sundere produkter, der samtidigt bevarer den gode smag. Udover dette har Nestlé offentliggjort og samarbejdet om mere end 320 forskningsartikler, baseret på forskning og udvikling gennemført hos Nestlé men også i samarbejde med offenlige institutioner som universiteter i hele verden. Læs mere på vores global hjemmeside her.

Vores arbejder mod sundere produkter mener vi ikke bør ske på bekostning af den gode smag og derfor udvikler og forbedre vi vores produkter gradvist, det vil sige over længere tid. Eksempler på disse gradvise forbedring er beskrevet og tydeliggjort nedenfor – hos produkterne KitKat Ruby, KitKat and KitKat Milk & Cocoa:

KitKat Ruby blevet lancheret i 2019 og er et eksempel på en forbedring af vores orginale 4-Finger KitKat. KitKat Ruby har samme udseende som den originale KitKat, dog er de ikke helt ens. KitKat Ruby indeholder Ruby kakao bønner hvilket giver en unik og frugtig smag samt fine lyderød farve til produktet. Produktet indeholder ikke tilsætningsstoffer.  Produktet er et eksempel på en fjerde chokoladetype indenfor chokolade “kategorien”.  Udover dette indeholder KitKat Ruby 4.7% mindre sukker end den originale KitKat.  Selv vores originale KitKat er blevet forbedret og er reduceret med 6.2% sukker siden 2006, og indeholder idag totalt set 45% sukker, sammenlignet med 51.2% i 2006. Nestle undersøger løbende muligheden for at reducere sukkerindholdet I chokoladeprodukter ved at erstatte sukkeret med andre ingredienser, foreksempel som i Kitkat Milk and Cocoa, som nu indeholder mindre sukker da sukkeret er erstattet med mælk og kakaopulver. 


Andre måder vi forbedrer vores produktportefølje: Vi udvikler flere og flere plantebaserede produkter, fra ingredienser, der er sundere og mere bæredygtige

Vi udvider desuden vores plantebaserede produktportefølje for at møde vores forbrugeres efterspørgsel. For eksempel har vores videnskabsfolk udviklet et ærtebaseret alternativ til mælk, der matcher mælkens nærrigsmæssige indhold og rent konsistensmæssigt også ”opfører” sig som mælk, når den eksempelvis skummes. Ulige de fleste andre alternativer til mælk, så er Wunda også en god kilde til protein og fibre. 

Find mere information om hvordan vi på globalt niveau arbejder med at forbedre vores produkter her.