Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Læsetid: Minute(S)
Ligesom før alle andre store beslutninger er det vigtigt, at du gør dit hjemmearbejde, så du vælger den rigtige hund, der passer til dig og din livsstil.

Din livsstil

 

Før du tager beslutningen, skal du spørge dig selv: ”Hvilken livsstil har jeg?” og ”Vil alle i husstanden have hund”?

Hunde kræver meget tid, aktivering, motion og omsorg. Hvis du har en mindre aktiv livsstil, så vælg en hund der kræver mindre aktivering og motion, og hvis du har en meget aktiv livsstil, vælg en hund som kræver meget motion og aktivering. En hund bliver en del af familien, og det er derfor en beslutning, der får stor indvirkning på dit liv. Men en hund giver så meget kærlighed, loyalitet og affektion, hjælper dig med at få en sundere livsstil – og ikke mindst, bliver din nye bedste ven.

 

Hvilken hund skal jeg vælge?

 

Hvis det er første gang, du skal være hundeejer, bør du overveje, om du vil have en racehund hund med eller uden stamtavle eller blandet race.

Med en racehund kan du forvente, at din hund vil være af et vist udseenede, størrelse, energiniveau og karakter, og du får også et vink om, hvorvidt der er nogle potentielle sundhedsmæssige forhold, der kan påvirke racen. Ligemeget hvilken race du vælger, skal du være opmærksom på at hver race har deres specifikke behov og væremåde, og at meget af din hunds karakter og opførsel beror på den enkelte hunds personlighed, og hvor meget tid du afsætter til at træne den.

Hunde med blandede racer har forældre fra forskellige racer, og det kan derfor være svært at vide hvilken race, der kommer til at være afgørende for din hunds udseende og personlighed, og det kan være sværere at vide om din hund har anlæg for specifikke arvelige sygdomme.

- Uanset hvilken race du vælger, er det dog vigtigt at vælge foder som er anpasset til din hunds sundhedstilstand, størrelse og alder, forklarer Christine Zilmer, Nordic Brand Manager for Nestlé Purina Petcare.

Hvis du køber hund fra en opdrætter, så forsikr dig at det er en opdrætter med godt og sundt ry og at de behandler hundene godt.

Du kan også overveje at købe en hund fra et dyreinternat.

- Der er så mange hjemløse hunde på landets dyreinternater, som blot venter på at få et kærligt hjem. Desværre er der en tendens til stigmatisering af disse hunde som værende problemhunde. Sandheden er dog, at med kærlighed, omsorg og tålmodighed, kan de fleste af disse hunde uden problemer indgå i en familie, siger Katrine Legarth, Nordic Manager for Nestlé Purina Petcare’s program, Purina in Society.

 

Hanhund eller tæve

 

En anden ting du skal overveje, når du skal have hund, er hvorvidt du ønsker en hund af han- eller hunkøn.

- Nogle siger, at tæver er nemmere at træne, og at de har tendens til at være mere kærlige, mens andre hævder, at tæver er mere uafhængige. Hannerne siges ofte at være mere beslutsomme og stædige,” forklarer Charlotte Uhrback, Nordic Group Brand Manager for Nestlé Purina Petcare.

Uanset hvilken hund du vælger, så afhænger en hunds opførsel og karakter meget af dens personlighed, og vigtigst af alt af hvorvidt den er blevet trænet, socialiseret og opdraget ordenligt. Husk også, at du er juridisk ansvarlig for din hunds adfærd, så sørg for at træne og socialisere med din hund.

Held og lykke med din nye bedste ven.