Sort by
Sort by

Vil skabe verdens første affaldsfri samfund

affald

Verdens første affaldsfrie samfund. Det vil bornholmske BOFA, Danmarks Naturfredningsforening (DN) og Nestlé Nordic skabe på Bornholm med 50.000 indbyggere i et ambitiøst pilotprojekt om at genbruge og genanvende plastikemballage. Visionen er, at projektet skal blive inspiration for andre – også i andre dele af verden.
De tre parter vil grundigt undersøge mulighederne for at genbruge og genanvende plastemballage. 

Fra 1. januar 2025 er det producenternes eget ansvar, at emballage fra deres produkter bliver genanvendt. Den nye lovgivning kræver et grundigt forarbejde – det har Nestlé, BOFA og DN sammen sat sig for at blive klogere på.

Parterne i samarbejdet vil bl.a. undersøge mulighederne for cirkulære løsninger for husholdningers plastaffald, genanvendelse af plastfolier i supermarkeder, samt indførsel af særlige indsamlings- og 
Nestlés Nordic Head of Operations, Birgitte Krenk, er glad for at kunne teste nogle af Nestlés emballage-ambitioner i et afgrænset område som Bornholm, før det eventuelt rulles ud i andre lande:

”Vi deler til fulde Bornholms og Danmarks Naturfredningsforenings vision om at skabe en verden uden affald. I Nestlé har vi sat mål for, at al plastemballage skal kunne genanvendes i 2025. Vi har også afsat 14 milliarder kr. til at skabe et marked for genbrugsplast i fødevarekvalitet. Samarbejdet her med BOFA og DN er banebrydende, fordi vi i fællesskab arbejder målrettet på en af verdens største udfordringer: at recirkulere plasten, så den ikke bliver brændt, ligger på lossepladser eller ender i naturen,” siger hun.