Sort by
Sort by

”Praktik kan være en game changer"

Emil Tang Nielsen
Hvordan går man fra praktikant til at blive fastansat? Emil Tang Nielsen peger på, at nøglen kan være at skabe et internt netværk i sin virksomhed. Det var hans vej frem i Nestlé. For det er ikke altid den direkte vej gennem studielivet, der nødvendigvis er den rigtige. Nogle gange skal man sno sig igennem landskabet, da mulighederne måske ser anderledes ud, der hvor bakken bugter sig. 

”Praktik kan være en gamechanger for mange. Ved at komme i praktik forventer virksomhederne måske ikke så meget af dig, men her kan du vise dit værd og skille dig ud fra mængden. Når du sender en ansøgning til en virksomhed, kan den ofte lande i en bunke blandt 1000 andre. Derfor synes jeg, at praktik er mere givende, og det kan være med til udfordre den tilgang, der kan være til karakterernes urimelige betydning,” siger Emil Tang Nielsen. 

Hjembyen hed Kolding for Emil, indtil han var 20 år gammel. Men som mange andre håbefulde unge mennesker ville han prøve lykken uden for hjemstavnen og starte et københavnerliv på Copenhagen Business School.

Gennem Emils Tang Nielsens tid i Nestlé skiftede han også retning fra en mere marketingsorienteret fokus til at kaste sin kærlighed over et Excel-ark. Så sidste år i juni 2020 kunne Emil med sine nu 26 år kalde sig kandidat i International Business. Selvom mulighederne er mange for den ambitiøse unge mand, har tiden i Nestlé været givende.

”Vejen ind til Nestlé var qua mit netværk og på baggrund af en bekendt opstod chancen for at komme til en samtale. Jeg sendte mit CV til min kontaktperson, og hun fik givet det til rette person i teamet og oprettede kontakten. Så på baggrund af samtalen og min kontaktperson blev der oprettet en praktikstilling til mig for en periode på fire måneder i vores CD&F-afdeling (Nestlés chokolade- og fødevareafdeling),” fortæller Emil Tang Nielsen. 

Det var under valgfagssemesteret på hans bacheloren, at Emil fik muligheden for at komme i praktik i løbet af sin studietid. Mulighederne trak ham også i flere retninger, og det var ikke helt ubekymret, at han valgte at gå med praktikopholdet.  

”Os studerende sad med en frygt om at tage i praktik, da vi var bange for, at det eneste vi skulle, var at hente kaffe og være stikirenddreng eller pige. Men det blev virkelig gjort til skamme for mig personligt i Nestlé. Jeg fik en masse relevante cases, som både jeg selv og teamet var med til at opbygge. Jeg lavede alt lige fra marketingsundersøgelser til gængse opgaver som at trække salgstal til udarbejdelse af rapporter, slides osv. Det var langt fra det skrækscenarie, jeg havde oppe i hovedet.” 

Karaktererne giver ikke det fulde billede
Hvis man kender lidt til de længerevarende uddannelser i dag, ved man også, at forventningerne til de studerende er skyhøje, og presset for at præstere påvirker stress-niveauet hos de unge. I løbet af studietiden gav det tid til refleksion for Emil; at dine karakterer ikke altid afspejler dine faglige kvaliteter.

”Din faglige dygtighed og personlige erfaring er ikke afspejlet i dine karakterer. Selvfølgelig er det en indikator for, hvor god eller dårlig du er til at tilegne dig viden, men karakteren du bliver givet på dagen, kan meget vel afhænge af hvilket emne, du kommer op i,” siger Emil. 

Derfor tillærte Emil at balancere både studie og arbejde i en tidspresset studietid, og fik dermed evnet vægtskålen til at stå lige.
 
”Jeg har været af den overbevisning, at den praktiske erfaring er vigtigere end karakterræset på studiet. Dermed ikke sagt, at karakterer ikke er vigtige - for det er de - men for mig personligt er det den praktiske erfaring, der vægter højest. Jeg prioriterede også mit studiejob, jeg fik hos Nestlé efterfølgende, på lige fod med studiet, da jeg følte, at jeg har lært langt mere ved at være på en arbejdsplads,” siger Emil.  

Derfor er det en klar opfordring fra Emil Nielsen, at man skal ture at tage springet ud i praktikken, da det kan være med til at gavne dine fremtidige kvalifikationer og give en fordel på den lange bane. 

På med JA-hatten
Med ambitionerne om at lande en CFO-rolle én dag, er målene og drømmene store, men det har været vigtigt at altid imødekomme de udfordringer og stillinger, der blev givet til Emil. Hans bedste råd til andre studerende, er, at man skal bære ja-hatten som en fast del af uniformen, når man tager på arbejde. 

”Det handler om at have ja-hatten på, selvom du nødvendigvis ikke lander drømmestillingen fra starten af. Vær oprigtig og hils på alle – de små ting kan gøre, at du bliver et kendt ansigt i en stor virksomhed, og dine kollegaer får et positivt indtryk af dig,” 

Til sidst fortæller Emil, storsmilende, at han virkelig har taget Nestlé-kulturen til sig. Ikke nok med at paddeltennis med vennerne og samvær med kæresten er en vigtig del af hans hverdag, så er Nestlés slogan: Good Food – Good Life en vigtig livskvalitet.

 

I februar 2021 tiltrådte Emil Tang Nielsen sin nye stillingen som Sales Controller and Co-Pilot hos Purina Petcare Nordic.