Sort results by
Sort results by

En opskrift på lykke

Et af de mest grundlæggende mål for mennesker er at være glad.
En opskrift på lykke
Der findes skam en ”lykkerecept” med handlinger og adfærd, der skaber gode følelsen, og det er videnskabeligt bevist. Hvad der skaber lykke er ikke altid, hvad vi tænker. Penge skaber ikke altid lykke.

God mad kan skabe en følelse af lykke. Den mad, der gør os mest lykkelige, er fødevarer, som vi kender den hjemmefra eller gourmetmad, ifølge en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov for Nestlé.

 

  • En ud af fire danskere nævner ”mors eller fars mad” og traditionel mad, som mad, der gør dem glade
  • Næsten hver femte dansker (18 procent) siger, at gourmetmad gør dem glade
  • 17 procent fastholder, at sund mad vil øge deres lykke
  • 13 procent føler sig glade, når de prøver nye retter

 

”Det er velkendt, at mad og madlavning gør mange mennesker glæde, og det er meget interessant at se de forskellige typer af fødevarer, der skaber lykke for forskellige mennesker. Sund mad kan give nogle mennesker et indtryk af at være kedeligt, så det er opmuntrende at se, at mange danskere i undersøgelsen siger, at de vil blive lykkeligere af sund mad,” siger Per Frank, der er Nestlés nordiske chef for Ernæring, Sundhed og Velvære.

Hvis du ønsker at øge din lykke, skal du gøre dette.

 

En opskrift på lykke:

 

  1. Tilbring tid med venner og familie. Lykke-eksperten Daniel Gilbert sagde, at "vi er glade, når vi har en familie, vi er glade, når vi har venner, og næsten alt andet, som vi tror gør os lykkelige, er egentlig bare en måde at få en større familie og flere venner."
  2. Pas godt på andre mennesker. En af grundene til dette er, at når vi gør noget for andre mennesker, producerer kroppen oxytocin, der gør os lykkelige.
  3. Tænk positivt. En positiv tankegang kan påvirke hele ens livssyn. Mind hver dag dig selv om de ting i dit liv, du er taknemmelig for, og ikke spilder tid og negative tanker på de begivenheder, du ikke kan gøre noget ved.
  4. Motion. Når vi motionerer, frigiver vores krop endorfiner, der gør os lykkelige.

 

Hvis du forbereder et måltid for en anden og deler måltidet med den anden, vil du øge din lykke på to måder: Du bruger tid med andre og di gør noget for andre. Det er en god og enkel opskrift på lykke.

Undersøgelsen er udført for Nestlé af analyseinstituttet YouGov. I alt 1008 CAWI interviews er blevet gennemført med danskere over 18 år i perioden 21.-26. juni 2017.