Sort results by
Sort results by

Overgang til mere klimavenlig transport

truck

Nestlé søger at reducere emissioner fra transport af vores produkter – også i Norden, hvor vi vil flytte transport væk fra vejen eller skifte til alternative brændstoffer og elektriske lastbiler, når det er muligt.

Zoégas, vores kaffemærke fra Helsingborg, har siden oktober 2020 brugt en elektrisk lastbil til al transport af kaffe fra fabrikken til distributionslageret. Dette skift reducerer emissioner med 40 pct. for Zoégas-kaffetransport i Sverige.

I løbet af 2021 forventes alle vores Zoégas-transporter at være fuldstændigt kulstofneutrale. Investeringen i bæredygtig transport, der er udført i samarbejde med PostNord TPL, markerer et vigtigt næste skridt i Zoégas arbejde henimod nul miljøpåvirkning.

”Vores håb er, at denne investering vil føre til mere bæredygtig og effektiv transport. På langt sigt ønsker vi, at alle vores køretøjer skal være fuldstændigt emissionsfrie, og dette er et vigtigt skridt på vejen,” siger Louise Juul Østergaard, fabrikschef hos Zoégas.

Norge er førende inden for elektrisk transport, og i 2020 blev landet det første i verden, hvor salget af elbiler overhalede biler drevet af benzin-, diesel- og hybridmotorer. Nestlé bidrager til landets elektriske revolution og er begyndt at omdanne sin bilflåde til fuldt elektrisk.

”Kombinationen af offentlige incitamenter til at fremme salget af nulemissionskøretøjer, et veludviklet opladningsnetværk og tilstrømningen af nye elektriske modeller med lang rækkevidde understøtter vores strategi og gør elbiler til det rigtige valg i Norge. Vores salgsafdeling besøger dagligvarebutikker over hele landet, og Norges geografi indebærer, at de bruger meget tid på vejen. Ved at overgå til elektriske biler er vores ambition at eliminere CO2-udledningen fra biltransport inden 2025,” siger Ole Evje, Field Sales Manager i Nestlé Norge.