Sort by
Sort by

Nestlé er medsponsor af topmoderne genanvendelsesfabrik

tmr

Sammen med det svenske miljøbeskyttelsesagentur har Nestlé indgået aftale om økonomisk støtte til at opbygge et af Europas mest moderne genanvendelsesfaciliteter til plastemballage. Anlægget, der drives af genbrugsfirmaet TMR, vil være placeret i Ängelholm og forventes at være fuldt operationelt i januar 2022.

Det nye anlæg vil bruge helt ny teknologi til at kunne genbruge al kompleks, fleksibel plast, der i dag ikke kan genbruges, men i stedet brændes. Som et resultat kan flere svenske virksomheder deltage og bidrage til at give deres plastemballage nyt liv og reducere kuldioxidemissioner.

”Vi er utroligt stolte over, at Nestlé har valgt at bidrage til at gøre dette til virkelighed – og at virksomheden ser realiseringen af den nye teknologi som en vigtig del af Nestlés globale bæredygtighedsarbejde. Den økonomiske støtte fra det svenske miljøbeskyttelsesagentur og Nestlé var de sidste vigtige brikker i puslespillet, og nu kan denne investering så realiseres,” siger Peter Mellgren hos TMR.

Nestlés ambition er at gøre 100 pct. af emballagen genanvendelig eller genbrugelig inden 2025. En række initiativer i forbindelse med design af emballagen, såsom reduceret brug af emballagemateriale, farveændring og test af nye materialer, er allerede i gang. Derudover fokuserer Nestlé på – i samarbejde med andre aktører – at sikre, at emballagen faktisk samles og også genbruges. Sponsorering af genbrugsanlægget i Ängelholm er et eksempel på et sådant initiativ.

Det er planen, at en den af plasten fra de bornholmske borgere i det bornholmske forsøgsprojekt med at etablere verdens første affaldsfri samfund, skal behandles på det kommende genbrugsanlæg. Bag forsøgsprojektet står det bornholmske affaldsselskab (BOFA), Danmarks Naturfredningsforening og Nestlé Danmark. Læs mere her: /media/pressreleases/allpressreleases/bornholm-dn-nestle 


Læs mere om, hvordan vi gør en forskel