Sort by
Sort by

Brug tid på at spise sammen

Jobbet, sociale medier og andre aktiviteter gør det vanskeligt for familiemedlemmer at få tid til at spise middag sammen.

Brug tid på at spise sammen

I Danmark er vi dog gode til at prioritere det. For ifølge Madindeks fra Madkulturen spiser danskerne sammen, når de har mulighed for det. 89 pct. af dem, der bor flere sammen, spiser aftensmad sammen mindst fem dage om ugen.

Sådan er det ikke i fx Sverige. For 15 år siden var det almindeligt, at familier i Sverige havde middag sammen – men det er det ikke mere. Middagen var dengang mere end et måltid. Det var en tid, hvor familien talte, og man kunne opdatere hinanden om dagens begivenheder.

 

Men hvorfor er det vigtigt at spise sammen?

  • At spise sammen hjælper familier/venner til at opbygge stærkere relationer
  • Hvis vi erstatter den fælles hjemmemiddag med et måltid på farten, er det mere sandsynligt, at vi spiser usund mad.
  • Børn, der ofte spiser middag med familien, klarer sig bedre i skolen.
  • Børn, der ikke spiser middag med familien mindst to gange om ugen, er oftere overvægtige.

 

Også 10 % af dem, der bor alene, spiser aftensmad sammen med andre mindst fem dage om ugen, skriver Madkulturen på sin hjemmeside:

”Måske dækker tallet over danskere i bofællesskab på kollegium, på plejehjem, i idealistiske kollektiver eller på en anden måde, hvor de er alene i husstanden, men har et hverdagsfællesskab, som omfatter daglige fælles aftensmåltider. Ifølge Danmarks Statistik var der i 2014 over en million husstande med kun én person. Men selv blandt de stadig flere singler er der altså mennesker, som finder sammen omkring maden og måltidet.”


I Nestlé peger Per Frank, nordisk chef for Ernæring, Sundhed og Velvære, på, at det gode fællesskab ikke kun er at spise sammen.

”Hvorfor nøjes med at spise sammen? Lav også maden sammen – det giver endnu flere fordele og er sjovt. Det er en god måde at tilbringe tid med venner og famiie på, og der er altid noget at lære af andre. Børn, der er involveret i madlavningen, er også mere tilbøjelige til at nyde maden og får et godt fundament for resten af deres liv i forhold til, hvordan man forbereder velsmagende og sund mad,” siger han.


Brug for inspiration?

Find inspiration til hvordan du kan få en mere bæredygtig kost. Vi har samlet vores bedste 9 tips her

En balanceret morgenmad kan starte din og din families dag på bedste vis. Find inspiration til at pifte din morgenmad lidt op her

Vidste du, at vi løbende arbejder på at forbedre vores produkter, bl.a. ved at reducere mængden af salt og sukker. Læs mere her