Sort by
Sort by

Lav et sundt mellemmåltid med et enkelt tip

Lav et sundt mellemmåltid med et enkelt tip

Med princippet 1 + 1+ 1 kan skoleeleven selv lave et godt mellemmåltid. Et ordentligt mellemmåltid er en vigtig del af børns ernæringsbehov i skolealderen.

På skolen spiser du normalt frokost allerede om formiddagen. Derfor spiller det mellemliggende måltid en vigtig rolle i opfyldelsen af skoleelevens energibehov. Regelmæssige måltider holder sulten væk og hjælper barnet til at føle sig bedre tilpas.

Skolebørn kan tage ansvar for at lave deres egne mellemmåltider. På denne måde er barnet fortrolig med madlavning og lærer at skabe en sund kost.

Princippet 1 + 1 + 1 er et godt grundlag for et sundt mellemmåltid. Det mellemliggende måltid skal indeholde mindst én ingrediens fra hver fødevaregruppe.

1. Kornprodukter

Vælg fuldkorn eller fiberrige kornprodukter. Grød, cornflakes, flager, brød, müsli eller karelske piroger af rug er nogle gode muligheder. Tjek næringsstoffer, før du køber disse produkter – de skal indeholde masser af fiber og så lidt sukker som muligt.

2. Fisk, mejeriprodukter eller grøntsager

Ærter, bønner, nødder, æg, fisk og mejeriprodukter er gode proteinkilder. Vælg fødevarer med umættede fedtstoffer fra grøntsager eller fisk i stedet for mættet fedt. Husk også på, at indholdet af sukker og salt skal være lavt. Yoghurt og kvark er også gode alternativer, men sigt mod et lavt indhold af fedt og sukker.

3. Grøntsager, frugter og bær

Vælg for eksempel agurk, tomat eller peberfrugter. Du kan også blande bær med yoghurt eller spise dem som sådan. Lad fantasien flyde, når du laver mellemmåltider.

En lækker smoothie, der fylder 1 +1 +1 princippet er for eksempel af yoghurt og jordbær med havregryn eller flager.

Husk, at slik og snacks indeholder nogle næringsstoffer, men også meget sukker og fedt. Således holder de ikke sulten på afstand i lang tid. Det er ikke værd at spise godbidder som snacks, men kun ved særlige lejligheder og fester.

Artiklen er baseret på UKK Instituttets Terve Koululainen-projekt. Projektet fungerer som en base for Nestlé for Healthier Kids-program. Programmets mål er at øge idrætsudøverenes træningsvaner gennem atletik og at give information om sund mad.


Brug for inspiration?

Find inspiration til hvordan du kan få en mere bæredygtig kost. Vi har samlet vores bedste 9 tips her

En balanceret morgenmad kan starte din og din families dag på bedste vis. Find inspiration til at pifte din morgenmad lidt op her

Vidste du, at vi løbende arbejder på at forbedre vores produkter, bl.a. ved at reducere mængden af salt og sukker. Læs mere her

Kender du til vores plantebaserede produkter? Find inspiration og læs mere om det her.

Korn som hvede, rug, havre og byg er ikke kun klimasmarte, men også sunde, især hvis du vælger fuldkorn. Læs mere om hvordan vi løbende tilføjer mere fuldkorn til vores produkter her.